Datum: 02-04-2020 - 00:01
  
Update: 30-3-2020.
08
jul
'17
Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc de grens over naar Beauvais (Frankrijk).
Geschreven door St. Jeanne d'Arc

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc de grens over naar Beauvais (Frankrijk).

In het weekend van 24 en 25 juni is de Marchingband van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc afgereisd naar het dorpje Beauvais om deel te nemen aan de 'Jeanne Hachette'. Jeanne Hachette was de bijnaam voor de vrouw die heldhaftig optrad tijdens de belegering van Beauvais...

Tijdens dit weekend wordt de stad omgetoverd in een groot middeleeuws feest aan de voet van het kathedraal, waar de troubadours en de ambachtslui weer tevoorschijn komen. 'Jeanne Hachette' staat voornamelijk bekend om de vele parades en shows met fanfares vanuit de hele wereld.

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout mocht hier net als Graf Zeppelin uit Duitsland en De brentwood imperial Youthband uit Groot-Brittannie onderdeel van zijn. De marchingband heeft diverse optredens verzorgd in het winkelcentrum, woonzorgcentrum en als kers op de taart de grote streetparade in het centrum van Beauvais.

Veel nummers uit het repertoire van de marchingband zoals Don’t let me be misunderstood en Rosenborg Castle waren weer te horen, maar ook nieuwe nummers zoals de Wastl Polka en Montego Bay kwamen aan bod. Na een zeer geslaagd weekend mocht de marchingband uit handen van de burgemeester van Beauvais een herdenkingspenning ontvangen.

Met behulp van hun vloeiende 17-jarige tolk en tevens trompettist kon de Marchingband zich goed staande houden in de communicatie. Kortom; C’ètait formidable!!

Tekst en foto's St. Jeanne d'Arc.