Datum: 07-04-2020 - 04:42
  
Update: 30-3-2020.
04
jul
'17
Vier Noordwijkerhoutse brandweermannen ontvangen Koninklijke Onderscheiding. (foto's) (update foto's laatste oefening)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Vier Noordwijkerhoutse brandweermannen ontvangen Koninklijke Onderscheiding. (foto's) (update foto's laatste oefening)

Burgemeester Goedhart heeft op maandagavond 3 juli een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij vier brandweermannen met een lange staat van dienst. Het gaat om de heren Patrick van der Putten, Dirk van der Hoorn, Marten Schoemaker en Dick Hachmang...

Het officiële gebeuren vond plaats na afloop van de laatste oefenavond van dit seizoen in de brandweerkazerne aan de Herenweg. Lovende woorden waren er ook van Hans Zuidijk, de nieuwe directeur Veiligheidsregio / regionaal commandant Brandweer Hollands Midden, voor de Noordwijkerhoutse brandweerlieden die ook alle vier hebben aangegeven dat zij gaan stoppen als actief brandweerman.

De vier Noordwijkerhoutse brandweermannen die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen:
P.J.J. (Patrick) van der Putten (49 jaar) is werkzaam als beleidsmedewerker vergunningverlening bij de gemeente Noordwijkerhout. Sinds juli 1994 is hij met een korte onderbreking lid van de vrijwillige brandweer van Noordwijkerhout. Hij fungeert als manschap en chauffeur. Hij heeft 21 jaar lang een enorme inzet getoond voor de brandweer. Hij heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen of anderen gestimuleerd. Hij wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

T.B.M. (Dick) Hachmang (53 jaar) is eigenaar van Handelsonderneming Hachmang te Noordwijkerhout. Sinds juli 1997 is hij tevens lid van de vrijwillige brandweer van Noordwijkerhout. Hij fungeert als manschap en chauffeur. Alle collega’s hebben geprofiteerd van zijn technisch inzicht en vakkennis. Hij wordt gekwalificeerd als iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

T.J.M. (Dirk) van der Hoorn (60 jaar) is werkzaam als chauffeur bij afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden. Sinds 1982 is hij lid van de vrijwillige brandweer. Hij fungeert als manschap. Na meer dan 35 jaar trouwe dienst gaat hij het korps verlaten. Hij toonde altijd een enorme inzet voor de brandweer. Hij was zeer gedreven en gemotiveerd. Hij wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft  ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

M. (Marten) Schoemaker (62 jaar) is tot zijn pensionering in 2015 werkzaam geweest als gevangenisbewaarder. Daarnaast was hij van 1986 tot 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Zaanstad, post Krommenie en sinds 1995 lid van de vrijwillige brandweer van Noordwijkerhout, alwaar hij tot december 2016 in repressieve dienst was. Hij fungeerde o.a. als manschap en chauffeur. Thans is hij nog jeugdleider bij de jeugdbrandweer en draagt hij zorg voor het onderhoud van het materiaal. Indien nodig komt hij in actie bij het organiseren van oefeningen. De heer Schoemaker heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen of anderen gestimuleerd. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Update 04-07-2017:
Voorafgaande het moment dat de vier brandweermannen in de kazerne werden verrast met een lintje, was er een laatste oefening voor de heren bij het hoofdgebouw van de Bavo. De zeer ervaren brandweermannen, die kwamen aanrijden in een oude brandweerwagen, kregen als opdracht het redden van een slachtoffer in het gebouw en dat lukt uiteindelijk natuurlijk......

Foto's uitreiken lintje BON, foto's oefening Cleem van Gool.