Datum: 30-03-2020 - 12:49
  
Update: 29-3-2020.
29
jun
'17
Jan van Duin biljartkampioen van Puyckendam.
Geschreven door Gidie Vogels

Jan van Duin biljartkampioen van Puyckendam.

Op dinsdag 20 juni werd in het sfeervolle Puyckendam, het onderkomen van de B.V. Puyckendam, het jaarlijkse “Nico Duivenvoorden” toernooi gehouden. Voorzitter Leo Koelewijn benadrukte dat dit toernooi al voor de 20e keer gehouden wordt. Maar liefst 21 biljarters hadden zich ingeschreven....

Er werd gespeeld in pooltjes van 3, zodat iedereen tenminste 2 wedstrijden zou spelen en door loting werd bepaald wie tegen wie ging spelen. De winnaars van de pooltjes gingen direct naar de finale, aangevuld met de beste 2e van alle pooltjes. Er moesten veel wedstrijden gespeeld worden en dit ging in een zeer gezellige sfeer. Tussen de middag werd er voor soep gezorgd, gemaakt door Marjan Broekhof, de vrouw van Leo.

Arnold Derksen zorgde voor de heerlijk belegde broodjes en daar gingen we weer verder met de wedstrijden. Uiteindelijk kwamen er dus 8 finalisten naar voren die een week later, dus op 27 juni gingen strijden voor de felbegeerde titel. Dit waren: Jan van Duin, Arie vd Burg, Dick Kortekaas, Piet Broekhof, Wim van Kampen, Nico Duivenvoorden zelf, Gerard vd Voort en Wim vd Holst.

Donderdag 27 juni dus de finale partijen met de kwart finales, de halve finales en de finale. Na de kwartfinale vielen er 4 spelers af, Wim van Kampen, Wim vd Holst, Nico Duivenvoorden en Gerard vd Voort. De halve finale ging tussen Arie vd Burg en Dick Kortekaas, welke door Arie werd gewonnen. Op de andere tafel won Jan van Duin van Piet Broekhof.

De finale ging dus tussen Arie vd Burg en Jan van Duin en de 3e en 4e plaats tussen Piet Broekhof en Dick Kortekaas. De 3e plaats was voor Dick e op de andere tafel leek het dat Arie zou gaan winnen, maar Jan van Duin dacht daar anders over. Met een vinnige eindsprint liet hij Arie achter met lege handen. Dus een waardige kampioen van Puyckendam: Jan van Duin, van harte gefeliciteerd door alle spelers.

Tekst en foto's Biljartvereniging Puyckendam.