Datum: 26-10-2021 - 23:32
28
jun
'17

LOUNGEFEST een uniek 'tweedaags' festival in de Bollenstreek.

Inmiddels vijf jaar verder sinds de eerste editie trekt dit unieke festival georganiseerd door Stichting NYCE ieder jaar zo'n 2600 bezoekers. Het festival is volledig afhankelijk van vrijwilligers en zal dit jaar met een speciale editie plaatsvinden op 7 en 8 juli 2017. Stichting NYCE is in 2012 opgericht door...

een vriendengroep uit Noordwijkerhout. De stichting is opgezet met als doelstelling een positieve bijdrage te leveren aan de algemene woon- en leefomgeving in de bollenstreek door middel van het verbeteren van het cultuuraanbod. Het unieke aan deze stichting is dat de bestuurders geen enkele vorm van financiële beloning ontvangen en de verdiensten worden alleen uitgegeven aan initiatieven die het doel nastreven of die nodig zijn voor het voortbestaan van de stichting.

Het initiatief LOUNGEFEST
Vijf jaar geleden vond het eerste initiatief van de stichting plaats in de vorm van een festival onder de naam LOUNGEFEST. Met ruim 800 bezoekers tijdens deze eerste editie besloot de stichting om het voorlopig bij dit initiatief te houden en zich daar volledig op te concentreren. Inmiddels vijf jaar verder trekt dit festival ieder jaar zo'n 2600 bezoekers.

Voor deze bezoekers wilt de stichting een volledige ervaring creëren. LOUNGEFEST gaat daarom elk jaar de concurrentie aan met de grotere commerciële festivals door de prijzen laag te houden, maar niet in te leveren in kwaliteit op het gebied van productie, line up en locatie. Deze strategie is mogelijk door de organisatiestructuur en het grote aantal vrijwilligers die zich elk jaar inzetten voor het evenement.

Het festival bestaat uit verschillende podia voor live muziek, dj's en andere artiesten. Naast een brede muzikale programmering valt er ook genoeg te proeven bij de verschillende foodtrucks op het Food Court. Voor mensen die van wat meer gekkigheid houden is er voldoende aan randprogrammering. Men kan opzoek naar een verborgen podium en/of meedoen aan verschillende spellen.

Om het festival te voorzien van decoratie maakt de stichting gebruik van afgedankte spullen. Dit resulteert in een geweldige uitstraling met veel creatieve en vindingrijke objecten. Een doolhof, mini achtbaan en een draak van oude fietsbanden zijn hier mooie voorbeelden van. Komende editie komen er net zoals vorige jaren weer nieuwe projecten op het terrein te staan.

Muziek is de drijfveer
Muziek is naast de liefde voor festivals misschien wel de grootste drijfveer geweest achter het opzetten van stichting NYCE. Voor het zien en horen van bepaalde artiesten moeten bewoners uit de bollenstreek vaak richting de grote steden reizen. Het aanbod in plaatsen zoals Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom, Lisse en Sassenheim is ondanks de vraag vaak erg gering.

Eén van de programmeurs van stichting NYCE, Leroy Farg zegt daarop: "Dit terwijl het interessegebied van onze bezoekers erg breed is en varieert van funk, rock en reggae tot aan disco, italo en house. Daarop heeft de stichting besloten artiesten zoals Birth of Joy, DeWolff, Gallowstreet, Young Marco, Rahaan en My Baby naar de bollenstreek te halen en daarmee het cultuuraanbod te verbeteren."

5-jarig bestaan
Komende editie viert LOUNGEFEST hun 5-jarig bestaan. Om het lustrum te vieren is het festival voor het eerst tweedaags. Dit maakte al jaren deel uit van de plannen, maar dit is voor het eerst dat het daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Het tweedaags festival zal plaatsvinden op 7 en 8 juli 2017 aan het Oosterduinse meer in Noordwijkerhout. Kijk op www.loungefest.nl voor meer informatie over komende editie.

Foto's van eerdere edities > BON en Stichting NYCE/Loungefest.