Datum: 04-06-2020 - 20:18
27
jun
'17

Basisscholen in Noordwijkerhout en De Zilk ook in actie voor een eerlijk salaris en lagere werkdruk.

Op dinsdagmorgen 27 juni zijn veel basisschoolleerkrachten in Nederland een uur later gestart met hun les dan normaal. Met deze actie streeft men een eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs na. Aan eind van de middag wordt er een petitie aangeboden....

aan de politiek in Den Haag. Ook de volgende basisscholen in Noordwijkerhout (Prinsenhof en de Regenboog) en De Zilk (De Egelantier) deden mee aan deze staking en startte een uur later met hun lessen. De Victorschool had al een studiedag gepland op deze dag, maar staat natuurlijk ook volledig achter deze actie.

De Regenboog school gaf in een reactie bij BON aan dat het op het lege schoolplein, ondanks de afwezigheid van ouders en kinderen, er toch vrolijk uitzag door allerlei gekleurde stemoproepen. Aan de ouders was gevraagd om door middel van het ophangen van flyers de actie van de leerkrachten te ondersteunen. In de school stonden alle laptops klaar om iedereen de gelegenheid te geven direct zijn of haar stem te laten horen en daar werd veel gebruik van gemaakt door de ouders. (zie foto's)

Wilt u ook uw stem laten horen voor goed onderwijs en het vak van leerkracht weer aantrekkelijk maken voor jonge mensen met onderwijspassie? Teken dan de petitie op www.pofront.nl.

Foto's Regenboog school.