Datum: 27-02-2020 - 08:42
  
23
jun
'17
CvK en het onderwerp 'fusie' blokkeerde carrière burgemeester Goedhart.
Geschreven door Gidie Vogels

CvK en het onderwerp 'fusie' blokkeerde carrière burgemeester Goedhart.

In het Leidsch Dagblad van vandaag is een groot interview verschenen met burgemeester Goedhart, het gaat daarin natuurlijk vooral over de mogelijke fusie met Noordwijk. Het bijzondere daarvan is dat het onderwerp 'fusie' juist de reden is geweest dat de burgemeester...

nooit heeft kunnen doorstromen naar een grotere gemeente. Een paar jaar geleden wilde Noordwijkerhout nog niet aan fuseren denken en nu op het initiatief van het College van B&W van Noordwijkerhout zelf is men druk in onderhandeling met Noordwijk over een mogelijke fusie.

In het interview geeft burgemeester Goedhart aan dat voormalig Commissaris van de Koningin Jan Franssen zijn verdere carrière als burgemeester heeft geblokkeerd. Burgemeester Goedhart zou destijds onvoldoende haast hebben gemaakt met het opheffen van Noordwijkerhout en te gaan fuseren met andere gemeenten in de Bollenstreek.

Herindelen was een hobby van Jan Franssen volgens de burgemeester en door daar niet aan mee te werken bleef Goedhart langer burgemeester van Noordwijkerhout dan hij aanvankelijk van plan was. Nu Raad van State lid Jan Franssen laat weten niet te willen reageren op 'individuele gevallen”.