Datum: 03-06-2020 - 00:28
24
jun
'17

Scouts de hoogte in met eigen klimtoren. (foto's)

Zaterdag was het dan eindelijk zover, na een jaar van voorbereiden stond het er: de mobiele klimtoren van Scouting Bosgeest. Verspreid over de vrijdag en zaterdag hebben meer dan 100 jeugdleden de 8 meter hoge toren beklommen. In 2015 ontstond het idee voor de toren tijdens het feestweekend dat georganiseerd...

was ter ere van de fusie tot de nieuwe scoutinggroep. Dat weekend in Baarn had de groep zo’n zelfde toren van een andere scoutinggroep gehuurd. De activiteit was een succes en een aantal leiders vond het klimmen zo leuk dat ze een klimcursus zijn gaan volgen in Haarlem. Ondertussen heeft de groep een zestal, gecertificeerde en enthousiaste, vrijwilligers die wekelijks klimmen.

Met behulp van een donatie van het J.C. Ruigrok Stichting en met een gedeelte van de opbrengst van de Rabo Clubkas Actie kon de groep het materiaal aanschaffen. “De bijdrage van donoren en vooral de Ruigrok Stichting heeft dit mogelijk gemaakt“ zegt Bart van Teijlingen één van de klimmers van de groep. “Goed en veilig materiaal kost een hoop geld dus zonder de hulp van de sponsoren was dit niet gelukt.

Ook Van Kampen Bouwbedrijf dat ons steiger materiaal leent zijn we dankbaar. Met deze spullen kunnen we meerdere keren per jaar uitdagende outdoor activiteiten aanbieden aan onze leden, want ook dat is scouting. Je laten uitdagen en grensverleggende activiteiten doen”. De dagen waren een erg geslaagde afsluiter van het seizoen. De scouts zijn nu wel helemaal klaar voor de zomerkampen die over 2 weken plaatsvinden.

Wil je zelf ook een keer klimmen en komen kijken bij Scouting Bosgeest? In september start het nieuwe seizoen weer. Iedereen mag drie keer komen kijken. Voor meer informatie surf je naar: www.bosgeest.nl de Facebookpagina of mail je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's BON.