Datum: 23-05-2018 - 23:06

13
jun
'17
Zilks talent in actie bij afstudeervoorstelling in het Koninklijk conservatorium in Den Haag.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Zilks talent in actie bij afstudeervoorstelling in het Koninklijk conservatorium in Den Haag.

Soms komt het in je leven voor dat je iets heel gaafs mag gaan doen. De een doet audities voor een koor, de ander wordt een ster in voetbal, en een derde laat zijn commerciële kunnen maximaal ontwikkelen en wordt succesvol zakenman of -vrouw. Iemand die ook zijn dromen...

achterna gaat, is vierde jaars student muziekeducatie en Zilks muziektalent Bas van Splunter. Van Splunter vertelt enthousiast hoe hij zo terecht is gekomen: ‘Ik heb mijn hele leven al iets met muziek gehad. Vroeger werd bij mij thuis al meerstemmig gezongen en zelfs mijn kleuterjuf had al voorspeld dat ik later iets met muziek zou gaan doen.

Ik heb veel muzikale achtergronden, zo ben ik gestart bij drumfanfare Altesa (waar ik nog steeds actief ben als tamboermaître en zo nu en dan een repetitie leid), ben ik slagwerker bij het junioren- en jeugdsymfonieorkest bloembollenstreek geweest, heb ik een tijdje gezongen met een band en vervulde ik verschillende (hoofd)rollen bij muziektheatergroep MuBo uit de Bollenstreek, waar ik inmiddels functioneer als repetitor bij hun nieuwe productie Guys & Dolls.

’Op de vraag waarom van Splunter de muziekeducatie in is gegaan en niet een andere richting binnen de muziek, was zijn antwoord simpel: ‘Het is binnen de muziek één van de breedste opleidingen die er zijn. Omdat mijn achtergrond binnen de muziek erg breed was en ik het altijd al geweldig vond om groepen mensen te (bege)leiden, was deze studie geen moeilijke keus voor mij. Ik heb er dan ook geen moment spijt van gehad.’

Over enkele dagen staat de afstudeervoorstelling van Bas van Splunter éénmalig in de Kees van Baarenzaal aan het koninklijk conservatorium in Den Haag. Tijdens deze voorstelling moet van Splunter laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Deze keer niet als docent, maar als musicus.

Van Splunter gaat zijn kunnen laten zien op hoofdzakelijk zijn eerste bijvak: zang, maar ook op drums, piano, slagwerk en euphonium en hij wordt o.a. bijgestaan door professionele muzikanten en twee groepen uit de gemeente Noordwijkerhout: Streetdance De Zilk en Drumfanfare Altesa.

Van Splunter nodigt u graag uit zijn voorstelling te bewonderen: ‘Het belooft een voorstelling te worden met voor ieder wat wils: van top 40 van nu tot jazz uit de jaren ’60 tot stevige rock. Verwacht een grote show met medewerking van wel meer dan 70 mensen die zich in het zweet werken om u een prachtige voorstelling te geven!’.

Na afloop van de voorstelling zal er een borrelhapje en een drankje klaar staan in de foyer van het conservatorium en zal van Splunter direct beoordeeld en becijferd worden door een professionele jury.

Van Splunter: ‘Maak er anders een leuk dagje uit in Den Haag van! Veel mensen onderschatten hoe leuk de stad is. Bovendien zult u niet snel meer de kans krijgen om gratis naar grotendeels professionele muzikanten te kijken.’

Het recital zal plaatsvinden op zaterdagavond 17 juni op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Adres: Juliana van Stolberglaan 1, Aanvang: 20:30, Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

Tekst en foto PR.