Datum: 01-06-2023 - 18:30
12
jun
'17

Uitbreiding Teylingen College gaat Noordwijkerhout 2,4 miljoen euro kosten.

Het Teylingen College Leeuwenhorst had een tijdje geleden opnieuw een aanvraag ingediend om te mogen uitbreiden. De noodlokalen die nu gebruikt worden is geen permanente oplossing plus dat men nog wat extra ruimte tekort komt. De gemeente heeft na besprekingen...

met de directie van het Teylingen College ermee ingestemd, maar wel met de afspraak dat het nu na drie keer wel de laatste uitbreiding zal zijn. Bij oplevering van de nieuwbouw in 2006 bedroeg het leerlingenaantal 950 en deze groeide tot het huidige aantal van 1560.

De gemeente heeft nu met het Teylingen College afgesproken dat de school na de nieuwe uitbreiding maximaal 1450 leerlingen gaat huisvesten om zo toekomstige uitbreidingen te voorkomen. De school is voor het leerlingenaanbod uit Noordwijkerhout/De Zilk zelf groot genoeg en bij meer aanbod krijgen de aanmeldingen uit de Gemeente Noordwijkerhout voorrang.

De kosten voor de nieuwe uitbreiding zijn 3,6 miljoen euro, hiervan wordt een bedrag van 2,4 miljoen euro betaald door de Gemeente Noordwijkerhout. De overige 1,2 miljoen euro zal het Teylingen College zelf gaan betalen.

De noodlokalen zullen daarmee gaan verdwijnen en de uitbreiding van twee etages zal plaatsvinden aan de kant van de Gooweg, waarbij het sportveld iets gaat opschuiven naar een tennisveld wat niet meer wordt gebruikt.

Met de uitbreiding worden ook aan de Gooweg kant de parkeerplaatsen voor het personeel gerealiseerd. De verwachting is dat de ingebruikname van de uitbreiding over 2 jaar zal kunnen plaatsvinden.

Foto PR.