Datum: 06-10-2022 - 16:27
12
jun
'17

Wethouder De Jong geeft startsein bouw 24 boven/benedenwoningen Maandagsewetering. (foto's)

Begin dit jaar zijn de 22 boven- en benedenwoningen aan de Maandagsewetering in opdracht van Woningstichting Sint Antonius van Padua gesloopt en inmiddels is op die plek gestart met de bouw van 24 nieuwe woningen. Na twee jaar van voorbereiding is op maandagmiddag 12 juni...

het officiële startsein van de bouw gegeven door wethouder Henri de Jong van de gemeente Noordwijkerhout. Naast vertegenwoordigers van de gemeente, architect, aannemer en Woningstichting Sint Antonius van Padua waren zowel de voormalige bewoners als de omwonenden hiervoor uitgenodigd.

Sint Antonius van Padua bouwt acht benedenwoningen en zestien bovenwoningen, verdeeld over twee blokken. De benedenwoningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 90 m² en de bovenwoningen 62 m². Tussen de twee blokken komen de bergingen voor de bovenwoningen. De benedenwoningen hebben een inpandige berging.

De gevels worden opgetrokken van een mooie genuanceerde steen. De daken worden gedekt met antracietkleurige gebakken pannen, bovendien komen er zonnepanelen die rechtstreeks op de woningen worden aangesloten.

Vier woningen krijgen een huurprijs van € 414,00 en zijn bestemd voor huurders met de laagste inkomens (bijstandniveau) en achttien woningen krijgen een huurprijs van € 592,00 en zijn bestemd voor inkomens tot de huurtoeslaggrens. Twee woningen zijn toegewezen aan voormalige bewoners.

De inschrijving voor de woningen is intussen gesloten, er zijn 365 reacties binnengekomen op de site van Woningnet Holland Rijnland. Bij de selectie hebben inwoners van Noordwijkerhout voorrang. De woningen worden nog dit jaar door het bouwbedrijf Ouwehand Bouw uit Gorinchem opgeleverd.

Foto's BON. Tekening PR.