Datum: 06-10-2022 - 16:02
07
jun
'17

Woningoverval door nepagenten Duinschooten. (Noordwijk) (Update verslag politie)

Agenten kregen dinsdag 6 juni omstreeks 23.30 uur de melding binnen dat vier mannen onder verdachte omstandigheden een woning aan de Duinschooten binnen waren gegaan. Direct werd de omgeving rond de woning door de politie afgezet en hield een politiehelikopter...

de omgeving vanuit de lucht in de gaten.

Vier mannen bonkten rond 23.30 uur bij het slachtoffer op de deur. Hierbij riepen ze dat ze van de politie waren. De bewoner vertrouwde de situatie niet en alarmeerde direct de politie. Het viertal wist onder bedreiging van een vuurwapen toch de woning aan de Duinschooten binnen te komen.

Het slachtoffer had op dat moment een Skypeverbinding met een bekende van hem openstaan. De persoon met wie het slachtoffer kort voor de overval in gesprek was zag de mannen in de woning en alarmeerde ook direct de politie.

Omdat er sprake was van één of meerdere vuurwapens, werd direct de omgeving rond de woning afgezet en een arrestatieteam opgeroepen. Ook de politiehelikopter hield vanuit de lucht zicht op de woning.

De vier verdachten verlieten rond 00.30 uur via de achterzijde de woning en sloegen in een gereedstaande bestelauto op de vlucht. Tijdens de vluchtpoging van het viertal zijn meerdere schoten door agenten gelost.

Ter hoogte van de Langevelderlaan kwam het voertuig tot stilstand en wilde de verdachten er te voet vandoor, maar werden door het arrestatieteam ter plaatse overmeesterd.

Drie verdachten, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep en twee mannen uit Amstelveen van 20 en 40 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De vierde verdachte is gewond geraakt, vermoedelijk bij de aanhouding. Het gaat om een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daarna wordt hij overgebracht naar het politiebureau.

De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de door politie geloste schoten.


Tekst politie en foto's Blik Op Noordwijk (klik hier voor meer nieuws)