Datum: 19-10-2019 - 04:17
02
jun
'17
RegioBank de meest klantgerichte en klantvriendelijkste bank van Nederland.
Geschreven door RegioBank

RegioBank de meest klantgerichte en klantvriendelijkste bank van Nederland.

Dubbel feest, want RegioBank heeft maar liefst twee fantastische prijzen gewonnen! Op donderdag 20 april 2017 is RegioBank verkozen tot de klantvriendelijkste bank van Nederland. Op 13 april werd RegioBank ook al benoemd tot de meest klantgerichte bank van Nederland...

Hans van den Bor, directeur RegioBank, over de twee prijzen: 'Ik ben ongelofelijk trots en blij dat we maar liefst twee prijzen hebben gewonnen. Beide prijzen hebben we te danken aan de waardering van onze klanten.

Wat een geweldig compliment. Het is prachtig om te zien dat onze klanten ook echt ervaren dat wij de klant centraal stellen. Beste klanten, wederom heel veel dank voor de waardering voor onze dienstverlening. Ook namens alle Zelfstandig Adviseurs van RegioBank.'

Regiobank Noordwijkerhout
‘Ik ben echt supertrots. Hoe mooi is het om twee prijzen te winnen. Prijzen die we dankzij de stem van onze klanten hebben gekregen. Wij zijn de persoonlijke bank in de buurt.

Een bank zonder poespas en gedoe die dicht bij de mensen staat. Dat onze klanten onze service zo waarderen, is voor mij weer een bevestiging dat RegioBank de juiste keuzes maakt.’, aldus Jaap Beunder van Regiobank Gieterij 56 in Noordwijkerhout.

Meer over RegioBank
Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio.

Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maken wij ons sterk voor de leefbaarheid van dorpen en kleine steden.

Tekst en foto RegioBank.