Datum: 28-05-2020 - 22:31
15
me
'17

Scouting Bosgeest organiseert leidingweekend. (foto's)

Op zaterdag 13 mei hadden de jeugdleden van Scouting Bosgeest geen opkomst, en toch was de leiding volop in touw. Deze zaterdag eens niet met de opkomsten, maar met een weekend weg met alle leidinggevenden. Onder het motto teambuilding en verdieping is de...

leiding op pad gegaan naar Gouda voor een leuk, leerzaam en vooral actief weekend.

Zaterdagochtend vroeg, om 8 uur, verzamelde zich een grote groep leiding in het clubhuis aan de Van der Weijdenlaan. Daar werden zij verwend met een uitgebreid verzorgd en voedzaam ontbijt. Vervolgens werden zij in teams ingedeeld en startte de foto-navigeer fietstocht.

Via enkele posten, waar zij even konden bijkomen, iets lekker kregen en de volgende post locatie te horen kregen, zijn zij helemaal naar Gouda gefietst. Het was voor enkelen een ware uitputtingsslag!

Op de Grote Markt in Gouda volgde een leuk spel waarbij opdrachten werden uitgevoerd voor punten. De teams gingen bijvoorbeeld polonaise lopen met wildvreemden, fluiten na het eten van een beschuit, op de foto met/in een politie auto en boden zich aan voor een ‘heitje voor een karweitje’.

Uiteraard kon ook een foto met een echte Goudse stroopwafel niet ontbreken!
Daarna werd afgereisd naar het gehuurde clubhuis, waar de matjes en slaapzakken werden uitgepakt en het vervolgens tijd was voor een heerlijke barbecue en een groot kampvuur.

 

Op zondag startte na het ontbijt het programma onder begeleiding van groepsbegeleider Annemieke en praktijkbegeleider Mark. Het leidingteam ging aan de slag met de spelvisie en doorlopende leerlijn om de meer te gebruiken in hun eigen programma voor de jeugdleden.

Hierdoor ontstonden nieuwe en originele(spel) ideeën zodat er weer vele zaterdagen leuke opkomsten op de planning staan. Aan het eind van de middag werd het leidingteam, en hun fietsen, opgehaald door een busje en naar Noordwijkerhout gebracht. Het was een zeer geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar!

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.