Datum: 13-07-2020 - 07:17
02
me
'17

Hooggevoeligheid: wat is het en hoe haal je het beste uit jezelf en je kinderen?

Tijdens de koffie+ ochtend in de bibliotheek Noordwijkerhout op 18 mei zal Debby van Paridon aanschuiven om te praten over haar kennis en ervaringen met hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid is een thema dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt. ‘Hooggevoeligheid, dat is toch die nieuwe hype? Net als ADHD, ADD...

en Dyslexie?’ hoor je vaak zeggen. HSP (hoog sensitief persoon), hooggevoeligheid, HSK (hoog sensitief kind) zijn allemaal synoniemen voor een karaktereigenschap waarmee 15 tot 20 % van de bevolking wordt geboren. Het is een eigenschap en geen tekortkoming. De wereld heeft hooggevoeligen nodig, al wordt het ze niet altijd gemakkelijk gemaakt.

 

 

Steeds meer volwassenen en kinderen komen erachter dat ze een hooggevoelig karakter hebben. Voor jong en oud kan dit zowel voordelen als nadelen hebben. Want hoe ga je hier nu mee om zonder je uit het veld te laten slaan? Hoe richt je je leven, of dat van je kind of leerling, in zonder je te laten beperken?

 

Dit, en veel meer, komt ter sprake tijdens de koffie+ ochtend onder het genot van een kopje koffie of thee. Er is alle tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen.

 

Debby van Paridon is coach, aanvankelijk richtte zij zich op ouders en kinderen, maar sinds kort heeft zij een nieuw bedrijf dat zich specifiek richt op (jong)volwassenen die zich laten beperken door bijvoorbeeld hooggevoeligheid of een lichamelijke beperking. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bee-special.nl.

 

Datum: donderdag 18 mei

Aanvang: inloop 10.15 uur, start 10.30 tot 12.00 uur

Locatie: Bibliotheek Herenweg 2 Noordwijkerhout