Datum: 29-05-2020 - 15:48
17
mrt
'17

Gezellige duinwandeling Sint Maarten voor de Vastenactie.

Onder aanvoering van diaken Prins en onder begeleiding van ervaren wandelaars wordt er ook dit jaar weer gewandeld voor de jaarlijkse Vastenactie. In de voorbereidingstijd voor Pasen,  de Vastentijd, wordt er door de rooms-katholieke kerkgemeenschap elk jaar een...

wandelevenement georganiseerd voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor El Salvador. Er is keuze uit twee afstanden: 7 km voor de gewone wandelaars en 12 km voor de doorgewinterde wandelaars. Op deze manier kan iedereen zijn eigen tempo lopen.

Op zaterdag 25 maart is de start is om 13.30 uur voor 12 km en om 14.00 uur voor 7 km, vanuit Café Restaurant De Ruigenhoek, Herenweg 444 in Noordwijkerhout. Daar eindigen we ook weer met een kopje koffie of thee.

Vreselijk maar waar. In El Salvador kunnen kinderen niet zomaar op straat spelen. Er is ontzettend veel geweld op straat door criminele bendes, de ‘mara’s. De mara’s hebben ieder een eigen gebied in de stad waar ze de baas spelen. Mensen worden door hen bedreigd, afgeperst en beroofd.

Wie praat met de politie, wordt ernstig verminkt of vermoord. Deze bendes proberen andere kinderen en jongeren te verleiden om lid van ze te worden: dan krijgen ze ‘respect’, geld en mooie spullen. Het is voor kinderen en jongeren moeilijk om dan ‘nee’ te zeggen. Er heerst grote armoede.

Gelukkig kunnen kinderen op enkele plekken in de stad wel onbezorgd spelen. Bijvoorbeeld in het jeugdcentrum van de zusters van de Beschermengel. Daar wordt hen geleerd wat echt respect inhoudt, hoe ze in vrede met elkaar kunnen samenleven en hoe ze met hun talent kunnen werken. Ze kunnen tot rust komen en deelnemen aan allerlei activiteiten.

De Vastenactie voert dit jaar campagne voor deze zogenoemde ‘Eilanden van hoop’ en roept iedereen op hieraan bij te dragen. Dat kan dus ook door deelname aan deze wandeling: de netto opbrengst is voor dit doel bestemd.

Er kan vooraf worden ingeschreven bij het secretariaat van Sint Jeroen : tel. 071-3612590 (tussen 9-12) of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar u kunt zich op 25 maart ook ter plekke aanmelden. Deelname is € 7,50 p.p. inclusief koffie/thee/limonade. Wij hopen op veel deelnemers, iedereen is van harte welkom!

Tekst en foto Parochie Sint Maarten.