Datum: 12-08-2020 - 03:12
03
mrt
'17

Bouw nieuwe bedrijfshuisvesting Jano Holding (Nobels, Javo, Agro) officieel van start gegaan. (foto's)

Onlangs is er een start gemaakt met de realisatie van de nieuwe bedrijfshuisvesting voor Jano Holding op het Bulb Trade Park aan de Herenweg. Vrijdagochtend werd officieel 'de eerste paal' geslagen door de heer Arnold van Nobelen, de oprichter van Nobels Machinefabriek. In het...

bijzijn van de huidige directeur Ber van Nobelen, hun (achter)kleinzoon Gijs en 130 genodigden, werd de feestelijke paal geslagen van de ruim 3400 palen die de grond in zullen gaan.

Arnold van Nobelen is de man die het bedrijf ruim 60 jaar geleden gestart is aan de Herenweg in Noordwijkerhout, waarna er al gauw naar een grotere locatie werd verhuist op 't Heen in Katwijk. Nu na 60 jaar keert Nobels weer terug naar zijn roots aan diezelfde Herenweg in Noordwijkerhout.

 

"Dat is toch wel een heel speciaal gevoel" gaf directeur Ber van Nobelen in zijn toespraak aan. Wethouder Bilars heette het bedrijf van harte welkom terug in het Hart van de Bollenstreek en Noordwijkerhout mag trots zijn op zo'n prachtig mooi bedrijf met veel werkgelegenheid welke binnen onze gemeentegrenzen gevestigd gaat worden.

De Jano Holding, bestaande uit de bedrijven Javo, Agro Techniek Holland, Javo International uit Noordwijkerhout en Nobels machinefabriek uit Katwijk. Op een kavel van 3.7 hectare aan de Herenweg worden de bedrijven van de Jano Holding, die nu op drie verschillende locaties in Katwijk en Noordwijkerhout gevestigd zijn, centraal gehuisvest in twee state-of-the art bedrijfspanden, ontworpen door Habeon Architecten.

In een van de nieuwe panden worden Javo, Javo International en Nobels machinefabriek gevestigd. Dit gebouw bestaat uit 13.500 m2 bedrijfsruimte voor de productie van machines en 1.600 m2 kantoor en showroom. Het andere gebouw is voor Agro Techniek Holland, en bestaat uit 3.000 m2 bedrijfshal voor het produceren en reviseren van land- en tuinbouwmachines en 500 m2 kantoor en showroom.

De locatie aan de Herenweg in Noordwijkerhout biedt nog voldoende mogelijkheden tot uitbreiding om de toekomstige groei van de Jano Holding op te kunnen vangen. Heembouw is in februari gestart met de realisatie van de nieuwe bedrijfspanden. In het vierde kwartaal van 2017 is de oplevering.

De Jano Holding bestaat uit Nobels Machinefabriek, Javo BV, Javo International BV en Agro Techniek Holland BV, die nauw met elkaar samenwerken. De combinatie van deze bedrijven maakt het mogelijk de meest innovatieve oplossingen te produceren en leveren voor de automatisering in de landbouw, tuinbouw en industriële markten.

Foto BON.