Datum: 07-08-2020 - 20:37
23
jan
'17

Pannenkoekenfestijn voor gasten Zonnebloem met dank aan de Jeugdgemeenteraad. (foto's)

In 2017 bestaat de Zonnebloem Afd. Noordwijkerhout 50 jaar en dit jubileum gaan de ruim 40 vrijwilligers samen met de gasten van de Zonnebloem dit jaar uitgebreid vieren. Op maandag 23 januari is men daarmee van start gegaan met een pannenkoekenfestijn in Het Wapen van Noordwijkerhout...

In november 2016 heeft de eerste Jeugdgemeenteraad een bedrag beschikbaar gesteld voor de organisatie van het Pannenkoekenfestijn. Joke Hulsbosch, vrijwilligster bij de Zonnebloem is de grote animator geweest en hield tijdens Jeugdgemeenteraad een warm pleidooi voor het festijn.

In totaal mochten de kinderen van de Jeugdgemeenteraad € 1000,- verdelen en daarvan kreeg de Zonnebloem het hoogste bedrag van € 400,-. Er konden zich maximaal 50 gasten en 10 vrijwilligers aanmelden, het Wapen zat dan ook goed vol en iedereen genoot van de gezelligheid en de overheerlijke pannenkoeken.

Het bijzondere was ook dat de bediening en het bakken van de pannenkoeken gedaan werd door kinderen, 3 van elke basisschool (Regenboog, Prinsenhof, Victorschool) uit Noordwijkerhout. De gasten genoten zichtbaar van de pannenkoeken en van de kinderen in de bediening.

Voorzitter Henk de Kleer van de Zonnebloem bedankte na afloop Monique en haar crew van Het Wapen van Noordwijkerhout voor het beschikbaar stellen van de keuken en het restaurant. Een woord van dank ging er ook naar de kinderen, vrijwilligers en in het bijzonder animator Joke Hulsbosch.

We houden u de komende tijd op de hoogte van de jubileumactiviteiten van de Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout.

Foto's BON.