Datum: 06-06-2020 - 16:25
23
jan
'17

60-jarig huwelijksfeest van Henk en Wil van der Meer-Kleverlaan. (foto's)

Maandagmorgen 23 januari bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Henk en Wil van der Meer-Kleverlaan. Op 23 januari 1957 traden Henk (84) en Wil (82) op het gemeentehuis in Hillegom in het huwelijk en hun eerste woning was een zelf opgebouwde woonboot...

Na anderhalf jaar kocht het echtpaar een woning net over de grens bij De Zilk in Vogelenzang. Na een uitgebreide opknapbeurt hebben Henk en Wil (nicht van o.a. Aad Kleverlaan†) daar uiteindelijk 50 jaar met heel veel plezier gewoond. Sinds drie en half jaar wonen ze nu naast hun oudste zoon en schoondochter op de Gooweg in Noordwijkerhout.

Het echtpaar is in het gelukkige bezit van 2 zonen (en evenzoveel schoondochters) en 5 kleinkinderen. Henk (geboren in Leiden) en Wil (geboren in Bergen) kennen elkaar al sinds de kleuterschool in Hillegom.

Nadat Henk als jongeman terugkeerde uit Zweden kwamen ze elkaar in Hillegom weer tegen en viel hij opnieuw op de mooie rode krullen van Wil. Hij vroeg haar om mee naar het circus te gaan en dat deed ze maar al te graag en sindsdien zijn ze een paar.

Henk heeft 30 jaar als wateropzichter in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) gewerkt en moest daar helaas om gezondheidsredenen al voor zijn pensioen mee stoppen. Wil heeft voor haar gezin gezorgd en heeft heel veel kleding voor iedereen gemaakt. Ook hielp ze Henk altijd met het opknappen van de woonboot in Hillegom en hun huis in Vogelenzang.

Maar er moest ook voor de vele dieren (honden, kippen en geiten) die het echtpaar heeft gehad gezorgd worden. Op dit moment staat er in de tuin van hun woning in Noordwijkerhout een prachtig kippenhok waar ze nog met veel plezier voor de kippen maar ook voor de tuin zorgen.

 

Henk heeft in zijn leven ook heel veel aan muziek maken gedaan, hij bespeelt de sax en de klarinet. Hij is begonnen bij de Hillegomse harmonie en heeft ook nog bij de Melody Makers in De Zilk gezeten. De laatste jaren (tot aan drie maanden terug) maakte hij met veel plezier en succes deel uit van Dansorkest Date 727 uit Leiden.

Het echtpaar viert binnenkort hun 60-jarig huwelijk met een feest voor familie en vrienden. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige en gezonde jaren met elkaar.

Foto's BON.