Datum: 28-09-2020 - 00:52
18
jan
'17

Scoutingvrijwilligers in de gemeente Noordwijkerhout zijn € 542.880,- waard.

Binnen Scouting Nederland zijn ruim 25.000 vrijwilligers wekelijks actief. Scoutinggroepen Scouting Bosgeest & Scouting Sint Jozef-/Emerentiana hebben in het kader van het onderzoek ‘Sociaal-economische impact van Scouting Nederland’ een waardecheque overhandigd aan wethouder Gotink...

Op deze cheque staat een bedrag dat de waarde van alle Scoutingvrijwilligers in gemeente Noordwijkerhout in het afgelopen jaar vertegenwoordigt, uitgedrukt in uren. Hiermee wil Scouting laten zien welke waardevolle bijdrage vrijwilligers leveren in hun gemeente.

Cheque
Op de cheque staat vermeld hoeveel uren Scoutingvrijwilligers zich in 2016 hebben ingezet voor hun Scoutinggroep in de gemeente Noordwijkerhout, in totaal was dat meer dan 36.000 uur in 2016.

Zij maken deel uit van een groep van ruim 25.000 vrijwilligers in heel Nederland die zich wekelijks inzet om ervoor te zorgen dat meiden en jongens zich persoonlijk kunnen ontwikkelen door het doen van uitdagende activiteiten.  

Uitreiking
Op dinsdagavond 17 januari kwam wethouder Gotink op bezoek bij Scouting Bosgeest om de cheque in ontvangst te nemen. De cheque werd aangeboden door Scouts van beide groepen tussen de 10 een 17 jaar oud.

Zij vinden het belangrijk om dit aan te bieden aan de gemeente: “Onze leiding zorgt ervoor dat wij elke week super leuke activiteiten kunnen doen. Ik vind het belangrijk dat de gemeente dit ook weet!”, aldus Wout die 10 jaar is en bij de scouting elke week de leukste activiteiten doet.

De wethouder was erg blij met de cheque en de geweldige activiteiten die de beide verenigingen al jaren in de gemeente organiseren en bedankte beide groepen daarvoor. Ook nam die graag het rapport in ontvangst om dit aan de andere raadsleden te laten zien.

Tekst en foto's Scouting Noordwijkerhout.