Datum: 01-10-2023 - 16:46
VVD zet eindsprint in met een bezoek aan alle wijken in onze gemeente.
Geschreven door VVD Noordwijk

VVD zet eindsprint in met een bezoek aan alle wijken in onze gemeente.

De gemeenteraadsverkiezingen gaan over lokale zaken. Van grote opgaven tot kleine maatregelen die het leven, wonen, werken en het vertier in onze prachtige gemeente beter maken. En waar beter kun je horen, zien en voelen wat er speelt dan in de wijken zelf.

Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn goed.
“We merken dat de inwoners erg tevreden zijn. Zij genieten volop van alles wat onze dorpen te bieden hebben. Het open landschap, het strand, de zee, de duinen en ook onze voorzieningen op het gebied van sport, cultuur en natuurlijk gezelligheid” vertelt lijsttrekker Roberto ter Hark. “Deze zaken houden de mensen graag zo”.

Onze dorpen worden beter.
Dat betekent natuurlijk niet dat er geen zorgen zijn. Na de coronapandemie is er nu ook de oorlog in Oekraïne. De energieprijzen stijgen, zo ook de prijs van benzine en diesel. “Voor ondernemers die van transport afhankelijk zijn voor de afzet van hun producten in binnen- en buitenland, betekent dat een flinke toename in de kosten” aldus Ter Hark.

“Ook voor de gezinnen in onze gemeenten zorgt het voor hogere kosten. Daarom is het belangrijker dan ooit dat we de lokale lasten laag houden en tegelijkertijd de energietransitie – om minder afhankelijk te zijn van gas – voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken.” Bij de VVD ben je als kiezer dan aan het juiste adres. Dit zijn speerpunten van de partij.

Veel waardering is er in de wijken voor wat op het eerste gezicht kleine maatregelen lijken, met een grote impact. “In de Grashoek heb ik in overleg met de wijkvereniging op het woonerfbord bij de entree’s een 15 kilometer bord toegevoegd. Zo weet iedereen hoe hard je daar mag rijden. Dit maakt de wijk veiliger, vooral voor spelende kinderen.”

In Noordwijkerhout zijn inwoners blij dat de tijdelijke Schelft staat. “Wel er bovenop blijven zitten hè?!” krijgt de VVD veel terug. De verenigingen verdienen een mooie, vaste plek. “Oh ja, en surfen doen we wel op zee”, zegt een nuchtere Noordwijkerhouter die bang is dat pure dromen eindigen in een nachtmerrie, omdat de bouw van de permanente Schelft niet op tijd start of financieel in gevaar komt door onnodige en onrealistische wensen. “De VVD is koersvast en ik als persoon ook” aldus Ter Hark. “We gaan samen met de inwoners en verenigingen in hetzelfde tempo door, om ook die permanente Schelft op tijd te realiseren.”

In De Zilk is men ook blij met de voorzieningen. Mooie sportparken en een school om trots op te zijn. Maar er moeten wel jonge inwoners blijven en bijkomen. Dat houdt De Zilk gezond. Daarom des te belangrijker om snel aan de slag te gaan met starterswoningen aan de Beeklaan, in het oude parochiehuis naast de kerk.

De lokale VVD is er klaar voor. “Samen. Aan de slag” in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.