Datum: 12-08-2022 - 17:14
Een kwartetspel voor en door Zilkers, Noordwijkerhouters en Noordwijkers.
Geschreven door VVD

Een kwartetspel voor en door Zilkers, Noordwijkerhouters en Noordwijkers.

De mooiste plekjes binnen de gemeente Noordwijk vastgelegd in een kwartetspel. Dat is het initiatief wat de Noordwijkse VVD nam om de gemeente Noordwijk als eenheid te presenteren. Het spel is te koop voor € 7,50 met de actie dat voor elk verkocht spel de ouderen in de gemeente Noordwijk een gratis exemplaar krijgen aangeboden. De Noordwijkse VVD wil met deze actie het gevoel van “Samen 4 dorpen” onderstrepen.

Op Valentijnsdag ging VVD-lijsttrekker Roberto ter Hark een rondje langs de senioren om de kwartetspellen – behorend bij de inmiddels bijna 500 verkochte spellen – aan de diverse senioren te overhandigen. Hij begon de dag met een bezoek aan Jeroen, om vervolgens zijn ronde af te maken via Groot Hoogwaak, De Munnikeweij en de KBO in de Zilk.

Ter Hark legde uit dat de keus voor een kwartetspel is genomen op basis van één van de belangrijke speerpunten in het verkiezingsprogramma van de VVD, namelijk het oog hebben voor ouderen en hun mantelzorgers en het bestrijden van eenzaamheid. Ter Hark: “Het leuke is dat je door dit spel te spelen anderen ontmoet, omdat je dit met zijn vieren speelt. Bovendien stimuleert het op een ludieke manier de geest en komen er plekjes in beeld die je misschien helemaal niet kent of herkent.”

De huidige wethouder liet weten dat de gemeente het belang van veiligheid en vooral zich veilig voelen nadrukkelijk erkent. Hij noemde hierbij als praktijkvoorbeeld de herbestrating van de voetgangers- en rolstoelroute rondom Jeroen, waarbij de hobbelige bestrating is vervangen door beter begaanbare bestrating.

Verder maakte Ter Hark de vergelijking tussen een spelletje kwartetten en de verkiezingsstrijd die momenteel losbarst. Bezig zijn om te winnen mag belangrijk zijn, maar hou het netjes, speel eerlijk en maak lol. Ook als je verliest, want misschien win je een volgende keer.

De Noordwijkse VVD werd bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen tweede, nu hoopt de partij eerste te worden. Daarop reikte hij symbolisch – maar wel heel officieel – het eerste geschonken kwartetspel uit aan de ouderen in de gemeente Noordwijk.

Gun je de ouderen een extra gratis kwartetspel, dan biedt de actie een mooie kans. Het kwartetspel is voor iedereen interessant en biedt een inkijkje in de prachtige natuur en cultuur die onze dorpen te bieden hebben.

Voor inwoners van de gemeente Noordwijk kan het verkregen door € 7,50 – of een meervoud daarvan bij afname van meerdere spellen – over te maken op NL79 ABNA 0247 250 392 ten name van de VVD.

Vermeld hierbij je adres en woonplaats. Woon je buiten de gemeente Noordwijk stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor ieder verkocht spel wordt een ander spel gratis aan een van onze ouderen aangeboden.

Foto's PR.