Datum: 06-07-2020 - 07:46

Column Egbert vd Weide - Jolien Leeffers 'Roosteren'.

Blik Op Noordwijkerhout heeft een vast item toegevoegd aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft dominee Egbert van der Weide bereid gevonden om zijn wekelijkse column ook beschikbaar te stellen voor op BON. Iedere week...

zal op woensdagmorgen zijn nieuwe column hier op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier. Alle columns worden verzameld en zijn terug te lezen zijn via "uitgelicht" aan de linkerkant van het scherm of klik hier.

Column 06-05-2015 Jolien Leeffers > 'Roosteren'.
Het is bijzonder leuk om stage te lopen bij de Witte Kerk. Twee of drie dagen per week bezoek ik de verschillende activiteiten van de kerk en ga ik bij mensen op bezoek. Het is heel prettig om te werken en te leren hier in Noordwijkerhout.

Mijn stage moet ik combineren met mijn taken in het gezin en op mijn werk. Dat vraagt om een goede planning. Want ik woon dan wel niet zo ver weg (in Oegstgeest), toch probeer ik alles zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten. En dat lukt aardig al zeg ik het zelf.

Maar ja, goed roosteren is ook een beetje mijn werk. Ik werk namelijk twee dagen per week op een scholengemeenschap waar ik af en toe de roostermaker mag vervangen. Ook werk ik mee aan het jaarrooster voor leerlingen en docenten, dat is vooral een klus van een paar weken in de zomervakantie.

Iedere leerling en docent weet hoe prettig het is om een goed rooster te hebben, met zo min mogelijk tussenuren. Dat is ieder jaar weer een hele puzzel waar ik met plezier aan meewerk.

Voor mezelf rooster ik trouwens toch af en toe een tussenuurtje in. Want ik vind het heerlijk om regelmatig even buiten van de mooie natuur te genieten. Om te fietsen tussen de bollenvelden of rond te wandelen in de duinen en een boek te lezen op het strand.

Vooral nu, in het voorjaar, is het fantastisch om al dat nieuwe groen weer tevoorschijn te zien komen en om het koele zand op het strand te voelen. Ik hoef nu ook nog niet bang te zijn om te verbranden in de zon. Ja, laat die zon maar lekker schijnen!

En dan als het straks hoog zomer is zit ik binnen… In plaats van te roosteren op het strand, zit ik te roosteren op school. Geen probleem hoor, want juist dan vind ik de avonden aan het strand heerlijk. Wat is het toch genieten in deze omgeving!

Ik merk dat het me ook erg inspireert om mijn werk in de kerk te doen. Het komt zo mooi samen wat ik ooit leerde over God: We kunnen God leren kennen door in de bijbel te lezen, maar zeker ook door te genieten van de prachtige schepping.

Jolien Leeffers (Jolien loopt stage bij De Witte Kerk)