Datum: 05-04-2020 - 19:21

Column Egbert van der Weide 'Writer’s block?'.

Blik Op Noordwijkerhout heeft een vast item toegevoegd aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft dominee Egbert van der Weide bereid gevonden om zijn wekelijkse column ook beschikbaar te stellen voor op BON. Iedere week...

zal op woensdagmorgen zijn nieuwe column hier op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier. Alle columns worden verzameld en zijn terug te lezen zijn via "uitgelicht" aan de linkerkant van het scherm of klik hier.

Column 25-03-2015 > 'Writer’s block?'.
Zou het komen omdat ik het de laatste maanden zo druk heb gehad? En omdat het de laatste weken maar druk bleef? En tot Pasen blijft dat zo, denk ik. Is het soms omdat ik twee vakantietjes in het vooruitzicht heb en daar nu al van loop te genieten? En omdat het nog even duurt voor het zover is?

Of is het omdat er allerlei daagse en minder alledaagse huishoudelijke beslommernissen zijn die hun tijd en aandacht vragen? Telefoonjacht bijvoorbeeld, of de zoektocht naar een andere auto? Is het omdat de tuin zo uitloopt en óók z’n aandacht hebben moet? Maar wanneer? Ergens tussendoor?

Komt het vanwege m’n been dat zeer doet, de laatste dagen? Ischias, zegt de dokter. Wat mij betreft een veel te mooie naam voor zoiets vervelends. Of is het omdat het voorjaar wordt en allerlei kriebels zich laten gelden? Bijvoorbeeld de drang om lekker langs het strand te wandelen, of om een eind te gaan fietsen, of om alvast eens te kijken in de Keukenhof?

Om over nog weer andere kriebels maar te zwijgen…  Is het omdat ik wel over de verkiezingen zou willen schrijven maar werkelijk niet weet wat ik daarvan vinden moet? En in ieder geval van de uitslag niet blij werd? Of komt het doordat het bericht van een idiote overval op een dame van 96 mij met stomheid sloeg? Wie haalt er zoiets in z’n hoofd?!

Is de aanhoudende onrust in Oekraïne en het Midden-Oosten misschien de boosdoener? De zon die meer door de wolken dan door de maan verduisterd werd, vorige week? Zou het komen omdat het einde van mijn bridgecursus langzaam maar zeker in zicht komt?

Zorgen de glansrijke resultaten die ik met mijn bridgepartner aan het behalen ben voor de nodige onrust en opwinding? Moet ik dan toch maar competitie gaan spelen?

Zou het komen omdat ik al lang ben opgehouden te kijken naar ‘Boer zoekt vrouw’? Of is het misschien om al die redenen bij elkaar, of van alles een beetje? Te weinig stof wellicht? Te veel stof misschien? Hoe dan ook: ik weet deze week werkelijk niet waarover ik schrijven moet.

Dus val ik u deze keer lastig met een heus writer’s block. Maakt u dat ook eens mee…