Datum: 05-04-2020 - 19:34

Column Egbert.......Jolien Leeffers: 'Welkom'.

Blik Op Noordwijkerhout heeft een vast item toegevoegd aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft dominee Egbert van der Weide bereid gevonden om zijn wekelijkse column ook beschikbaar te stellen voor op BON. Iedere week...

zal op woensdagmorgen zijn nieuwe column hier op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier. Alle columns worden verzameld en zijn terug te lezen zijn via "uitgelicht" aan de linkerkant van het scherm of klik hier.

Column 10-03-2015 > Jolien Leeffers 'Welkom'.
‘Welkom’, dat werd me een paar weken geleden heel hartelijk toegeroepen tijdens een kerkdienst in de Witte kerk. Ik mocht me daar aan de gemeente voorstellen. Want het komende jaar mag ik in die gemeente stagelopen voor mijn opleiding tot dominee. Ik ben al jaren bezig met die studie en nu mag ik dan eindelijk in de praktijk aan de slag. En dat doe ik inmiddels met heel veel plezier!

‘Welkom’, dat voelde ik me toen ik tijdens de seniorenmiddag van de Kaninefaaten als monnik verkleed mocht meelopen met de dominee. Heel leuk om ook op die manier met Noordwijkerhout kennis te maken! Zo begin ik volgens mij al aardig ingeburgerd te raken.

Dat voorstellen in de kerk, dat hadden we goed voorbereid, de dominee en ik. Hij zou aan de kinderen vragen of ze al weten wat ze later willen worden. En vervolgens zou hij vragen of iemand ooit had bedacht om dominee te worden. Ik zou dan mijn vinger opsteken en mijn verhaal mogen doen. En dat op zo’n manier dat ook de kinderen het zouden begrijpen. Een leuke uitdaging.

Dat ging dus zo: ‘Stagelopen… wat is dat eigenlijk?’ Ja, dat kenden de kinderen wel, bijvoorbeeld van hun school. Daar hebben ze wel eens een stagejuf of -meester die het vak nog moet leren. Zo iemand mag dan ook af en toe lesgeven. En zo werkt dat ook bij mij. Ik kijk goed wat de dominee allemaal doet en dat mag ik dan ook zelf doen, hier in Noordwijkerhout.

Maar ja, de volgende vraag is dan natuurlijk: ‘Wat doet een dominee eigenlijk allemaal?’ Weet u het? Een mooie reactie van één van de kinderen was: ‘Met mensen praten over het geloof en over God’. En ja, dat wil ik graag! Daarnaast houd ik ook erg van luisteren en het mag natuurlijk ook over heel veel andere dingen gaan.

Wat ik daarom tegen u wil zeggen is: ‘Welkom!’ Spreek me maar aan als u me in het dorp tegenkomt of mail gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik maak graag kennis met u!

Jolien Leeffers


. Ik maak graag kennis met u!

Jolien Leeffers


", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Noordwijkerhout", "dateCreated": "2015-03-10 23:00:01", "image": "/media/k2/items/cache/5b0bbbe1ce92c3688a24a1ee0aa4143e_L.jpg" }