Datum: 18-04-2021 - 14:26

Energiecoaches aan het woord (5): Abdel Hamid 'Dweilen met de kraan open'.

In het laatste kwartaal van 2020 hebben 13 vrouwen en mannen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk de training Energiecoach gevolgd. In deze wekelijkse column (klik hier voor eerdere columns) komt steeds een andere energiecoach aan het woord om te vertellen over zijn of haar ervaringen op het gebied van energiebesparing. Deze week Abdel Hamid....

Er zijn veel zaken waar je ongemerkt veel energie kunt besparen. Met vier kinderen in huis keken we eens goed naar de douche. Daar zat nog geen waterbesparende douchekop in! Wat kun je daar eigenlijk mee besparen?

Bij een dagelijkse douche van vijf minuten is dat € 36,50 per persoon. Dus bij zes personen € 219,- per jaar. We keken direct op het internet en binnen 5 minuten had onze klant de waterbesparende douchekop aangeschaft. € 18,- inclusief bezorgkosten.

Verder bleek bij dit energiegesprek dat het best een sport was om nog iets te vinden waarmee de energierekening omlaag zou kunnen gaan. Keurig al overal ledlampen, de stekkers uit de stopcontacten, en de thermostaat niet boven de 21 graden.

Maar wat voelde het daar toch onbehaaglijk koud langs je schouders en aan je voeten. Er lagen wel twee kleden op de vloer. Het gordijn voor zijraampje werd zelfs overdag dicht gehouden tegen de kou. De gordijnen waren keurig op maat zodat ze boven de vensterbank konden hangen en niet voor de radiator.

Maar,…. alle ramen hadden nog enkel glas en langs de voordeur gierde de wind, ondanks de tochtstrippen gewoon naar binnen. Dat is per m2 glas € 24,- per jaar extra stookkosten. Zo, dat is dus € 360,- per jaar weggegooid geld. De woning is van de corporatie in Noordwijk. Zolang die geen HR++ glas in de huurwoningen zet blijft het dus dweilen met de kraan open.

Afspraak maken
Is uw belangstelling gewekt dan kunt u geheel vrijblijvend, belangeloos en kosteloos een afspraak maken. De energiecoaches hebben hun gebied onderverdeeld in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt uw afspraak maken via www.bespaarafspraak.nl/noordwijk

Wij staan voor u klaar!

Abdel Hamid - Foto PR.