De Praktijk Gezondheidscolumn (2) in de maand van Stoptober: Stoppen met roken en acupunctuur.

Blik Op Noordwijkerhout kan weer een nieuw vast item toevoegen aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur bereid gevonden om een maandelijkse 'Gezondheidscolumn' te schrijven voor op onze website. Iedere maand zal er nieuwe Gezondheidscolumn op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier...

Alle columns zullen verzameld gaan worden en zijn terug te lezen zijn via 'uitgelicht' aan de linkerkant van het scherm.

Gezondheidscolumn De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur in de maand van Stoptober : Stoppen met roken en acupunctuur.

De maand oktober is ook de maand van Stoptober: 28 dagen lang stoppen met roken.

Stoptober is een geweldig initiatief van onder andere KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Hartstichting en het Ministerie van VWS. De kans dat je definitief stopt met roken is vijf keer zo groot als je het 28 dagen volhoudt om niet te roken.

Ontwenningsverschijnselen stoppen met roken.
Stoppen met roken is een lastige opgave. Je raakt een stukje houvast kwijt en krijgt te maken met ontwenningsverschijnselen. Prikkelbaarheid, gevoelens van irritatie, traagheid, vraatzucht, slaapproblemen zijn zaken waar je mee te maken kunt krijgen als je stopt met roken.

Afkickverschijnselen stoppen met roken en acupunctuur
Zoek je ondersteuning bij het stoppen met roken in oktober? Probeer dan acupunctuur. Acupunctuur is geen wondermiddel en als ex-roker zal je nog steeds keihard je best moeten doen om geen sigaret op te steken.

Maar acupunctuur kan je wel degelijk helpen om de scherpe randjes van de afkickverschijnselen te doen verdwijnen. Je zal merken dat je door de acupunctuur net wat beter in je vel zit en minder last hebt van de ontwenningsverschijnselen.

Daarnaast kan acupunctuur helpen om de energie van je Longen te doen versterken, om je lichaam te laten ontgiften en om je lichaam in een nieuw rookvrij evenwicht te brengen.

Stoppen met roken en acupunctuur zijn een goede combinatie.
Zoek je de komende maand ook die extra ruggesteun om blijvend te stoppen met roken? Neem dan contact op met één van onze acupuncturisten. Onze acupuncturisten zijn werkzaam in The Right Move (Dick van der Poel), in O3 Fitness Voorhout en in de Kerkstraat in Noordwijk-Binnen.