Datum: 21-10-2020 - 06:24

De Praktijk Gezondheidscolumn (1) : Overgangsklachten.

Blik Op Noordwijkerhout kan weer een nieuw vast item toevoegen aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur bereid gevonden om een maandelijkse 'Gezondheidscolumn' te schrijven voor op onze website. Iedere maand zal er nieuwe Gezondheidscolumn op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier...

Alle columns zullen verzameld gaan worden en zijn terug te lezen zijn via 'uitgelicht' aan de linkerkant van het scherm.

Gezondheidscolumn De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur (1) : Overgangsklachten.

De overgang (menopauze), meestal ergens tussen de 45 en 55 jaar, is een natuurlijk proces waarbij de vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Door verandering in de hormoonhuishouding (afname van progesteron en oestrogeen productie) kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan; opvliegers, nachtzweten, hartkloppingen en vaginale droogte zijn hiervan de bekendste.

Door de veranderende rol als vruchtbare vrouw kan het gepaard gaan met gevoelens van depressie en is men vaak emotioneel of humeurig. Voor sommige vrouwen kan het dagelijks functioneren een probleem worden. Bij de Praktijk kunnen overgangsklachten met verschillende en/of een combinatie van therapieën behandeld worden. Vaak wordt gebruik gemaakt van een combinatie van acupunctuur, bioresonantie en chinese kruiden.

Met acupunctuur worden naaldjes, nagenoeg onvoelbaar, op diverse plekken op het lichaam geplaatst. Van deze plekken is bekend dat ze een balancerend effect hebben op de hormoonhuishouding en daarmee de lichamelijke en/of geestelijke klachten verminderen of doen verdwijnen. Het lichaamseigen, balans herstellend vermogen wordt als het ware geactiveerd, zonder enige bijwerking. Een gebalanceerd lichaam kan de menopauze redelijk symptoomloos doorlopen.

Met bioresonantie kunnen we meten en behandelen waar het lichaam ondersteuning nodig heeft wat betreft de energie- en hormonale balans. We kunnen specifiek die hormonen stimuleren waar het lichaam behoefte aan heeft. Een elektromagnetisch veld geeft een ondersteuning om het lichaamseigen herstellend vermogen optimaal te activeren. Dit is een pijnloze behandeling.

Daarnaast werken we met een crème gebaseerd op de Yamswortel; Progesterall. Deze crème geeft een optimale aanmaak van eigen progesteron (happy hormone) zodat hormonale klachten zoals opvliegers en humeur-veranderingen afnemen. Kruiden en supplementen kunnen een goede ondersteuning bij het behandelen met acupunctuur en bioresonantie.

Chinese kruiden bestaan uit een samenstellingen van meestal zes tot twaalf verschillende kruiden, welke elkaar versterken. In de behandeling wordt gezocht naar de formule die past bij uw klachten. Als de juiste kruiden bij elkaar gevoegd worden, komen er krachtige formules uit voort. Voorbeelden zijn Womans Yourney, Womans Precious en de Womans Treasure. 

Herkend u zich in deze klachten en wilt u een behandeling of nadere informatie? Neemt u gerust contact op met ons via 071-3640000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Noordwijkerhout", "dateCreated": "2020-07-17 22:00:00", "image": "/media/k2/items/cache/4fb47ca23307e89b4c7fc895fb3ebe97_L.jpg" }