Datum: 16-05-2022 - 21:40

Hoe ist? Ja bèst! 'Pollen'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Pollen'.

Het duurde even voordat het volledig tot me doordrong, maar die Facebook poll bestaat echt en er zijn zelfs mensen die hun stem hebben uitgebracht.

De vraagstelling of een parkeergarage annex congresruimte van 60 miljoen moet worden betaald door ondernemers of door de Noordwijkerhouters, maar zeker niet door de Noordwijkers, is niet serieus te nemen. De politieke partij die dit initiatief heeft genomen, moet zich diep schamen en zich afvragen of er voor hen nog een toekomst is.

Al dan niet prikkelend bedoeld, verdient zo’n poll geen schoonheidsprijs en zet je jezelf hiermee compleet buiten spel. Lijst Salman, ik stel voor dat jullie je excuses aanbieden aan zowel de ondernemers als de mensen uit Noordwijkerhout en vervolgens een algemene ledenvergadering uitschrijven met slechts één agendapunt: het opheffen van de partij per 20 november 2018.

Laat me voor jullie opheffingsvergadering een paar argumenten geven. Ondernemers in het MKB zijn de motor van onze economie. Het zijn hardwerkende mensen die soms maar met moeite het hoofd boven water kunnen houden vanwege de hoge belastingdruk. Vraag daar nog meer geld aan en je hebt helemaal geen parkeerruimtes meer nodig.

Alleen de Noordwijkerhouters voor de kosten op laten draaien is een regelrechte schending van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en het gelijkheidsbeginsel. Met de willekeur die door deze poll wordt uitgesproken, is het niet verantwoord dat jullie ook maar enige vorm van bestuurlijke bevoegdheid krijgen.

Als er binnen jullie partij een beetje fatsoen bestaat, dan zal iedereen met het schaamrood op de kaken voor de opheffing stemmen, omdat je je anders nooit meer recht in de spiegel kunt aankijken.

En ja, ik woon in Noordwijkerhout, maar als een partij in deze gemeente een dergelijke poll zou hebben opgesteld, was ik er met hetzelfde gestrekte been ingegaan.

Hoe ist? Ja bèst, maar er komt nog steeds een wolkje stoom uit m’n oren.

RUUD