Datum: 02-10-2023 - 10:16

Hoe ist? Ja bèst! 'Weer'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Weer'.

Nee, ik ga het niet over het weer hebben. Daar is afgelopen dagen al genoeg over gezegd en je kunt er toch niets aan veranderen.

Ik wil het juist weer eens hebben over die reserves. Die drie Lindes die een reserve rol hebben voor als één van de dertien Lindebomen rond het Dorpsplein het niet meer ziet zitten en vervangen moet worden. Die drie, die maanden geleden op het veldje aan de Groenewege zijn geplant.

Die drie, die verdrietig zijn en treuren, omdat niemand naar ze omkijkt. Ze hebben dorst en tonen ernstige uitdrogingsverschijnselen. Veel blad hebben ze al laten vallen en de spaarzame bladeren die ze nog hebben zijn bruin. Het zal niet lang duren voordat ook deze één voor één ter aarde storten.

Nu ben ik geen hovenier en heb ik weinig verstand van het verzorgen van jonge bomen, maar volgens mij moet je ze toch af en toe water geven om ze een beetje gelukkig te laten zijn. Bovendien zijn die boompjes aangeschaft met belastinggeld en dient er als een goed huisvader voor gezorgd te worden.

Ik voorzie een vroegtijdige afgang naar de houthandel en een heldenrol in de hoofdmacht was op voorhand niet voor ze weggelegd.Hoe ist? Ja bèst, maar voel me net een treurwilg.

RUUD