Datum: 23-01-2022 - 11:20

Hoe ist? Ja bèst! 'Droogte'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Droogte'.

Als het een poosje wat warmer is en de regen even achterwege blijft, worden we overspoeld met goed bedoelde adviezen. Het waterverbruik neemt bij zomerse temperaturen fors toe en de aanvoer af, dus: niet sproeien, niet de auto wassen, niet in bad, maar wel veel drinken.

Bij onze zuiderburen zijn ze echter een stuk minder saai met hun adviezen. Die krijgen van de overheid het advies om samen te douchen en vooral de zwembadjes te delen om zodoende water te besparen. Kijk, dat prikkelt nu de saamhorigheid.

Onze oosterburen staan sinds afgelopen woensdag trouwens ook goed droog. Die zijn toch min of meer met de staart tussen de benen Rusland uitgejaagd en dat vonden ze helemaal niet leuk. De Zweden zullen er niet om gerouwd hebben en hebben waarschijnlijk uit volle borst Nastrovje geroepen om daarna het vrolijke nat rijkelijk te laten vloeien.

Ik hield het trouwens niet droog toen ik las dat de gemeente Noordwijk 15 miljoen euro heeft overgehouden over het boekjaar 2017. Ik bedoel wij hebben ook wel iets overgehouden, maar 15 miljoen? De tranen rolden over m’n wangen van het lachen, want straks zijn die 15 miljoen ook mooi van ons en daar vinden we vast wel een beste bestemming voor.

Gelukkig kunnen veel mensen het ook droog houden nu de HogeNoodApp is gekoppeld aan een aantal openbaar gestelde toiletten. Wordt de nood hoog, raadpleeg de App en spoed u naar het gemeentehuis, de Vomar, de Esso of naar de speeltuin in de Zilk, waar u tijdens openingstijden hartelijk wordt verwelkomt. (Gemeentehuis: bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur)

Ondertussen zit ik wel met m’n handen in het haar. M’n zaterdagse ritme is flink door de war gegooid met die droogte. Ik mag de auto niet wassen, de tuin niet sproeien en niet in bad. Tja, dan blijft er niet veel over dan veel drinken, heel veel drinken of samen douchen.

Hoe ist? Ja bèst, ik geniet van het mooi weer!

RUUD