Datum: 03-07-2020 - 18:01

Hoe ist? Ja bèst! 'Het Geheim van de Raadskamer'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Het geheim van de Raadskamer'.

Ze zijn vrijwel in ieder overheidsgebouw te vinden. Die gewichtige kamers waar belangrijke besluiten worden genomen en waarin niet iedereen wordt toegelaten. De muren bewaren geheimen, waar menig journalist van zou smullen.

Het karakter van die kamers is, dat hetgeen wordt besproken binnenkamers blijft en dat hoogstens de genomen besluiten naar buiten worden gecommuniceerd. Op die manier werd en wordt nog steeds een unanieme besluitvorming uitgedragen.

Zo moet ook Donald Trump als een klein kind hebben zitten drammen dat hij eindelijk een keer z’n raketjes wilde afschieten en dat als iemand daar tegen was, hij onmiddellijk zou worden ontslagen of via Twitter belachelijk zou worden gemaakt. Wat er gezegd is, komen we nooit te weten, maar het besluit was wel duidelijk. De raketjes zijn inmiddels geland en hebben hun verwoestende werk verricht.

Maar ook in ons dorpje zijn er vast geheimen van de Raadskamer te ontdekken. Ergens moet toch besproken zijn om de grond die onder het muurtje vandaan is gekomen te dumpen in een voormalig zoutdepot. Het zal toch wel bekend zijn geweest dat er ook nog menselijke resten in die grond zaten en dat die nu open en bloot tentoongesteld zijn? Beetje jammer en zeer onethisch!

Een ander raadskamergeheim gaat binnenkort onthuld worden en zal de grondvesten onder ons dorpje hevig doen schudden. Het zal het gesprek van de dag worden en de cameraploegen zullen hun tenten hier voor dagen gaan opslaan om live verslag te kunnen doen van de onthulling en de mening van de betrokkenen te vragen.

Ik heb een spreekverbod, maar ik kan u wel zeggen dat het heftig gaat worden.

Hoe ist? Ja bèst, maar ik heb moeite om m’n mond dicht te houden

RUUD