Datum: 04-04-2020 - 10:46

Hoe ist? Ja bèst! 'Stormachtig'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Stormachtig'.

Stormachtig was het zeker afgelopen week. Menig dakpan vloog door de lucht, schuttingen bezweken, vrachtwagens werden omver geblazen en bomen werden verwoestend ontworteld. Moedertje natuur heeft zich even flink laten gelden, maar gelukkig niet tot het niveau dat andere landen voor ons een inzamelingsactie hoefden te organiseren.

Stormachtig en vermakelijk waren ook zeker de discussies over een gemeentehuis voor ons nieuw te vormen gemeente. De emoties liepen soms lekker hoog op en de commentaren varieerden van politiek getint tot zeer persoonsgericht. Ik vond het om van te smullen, want zelfs de zwembaden, de BAVO, afkeer van Noordwijkers en asielzoekers werden er bij betrokken. Niet dat het ter zake deed, maar grappig was het wel.

Ik moet bekennen dat ik die plannen voor dat nieuwe gemeentehuis zo gek nog niet vind. In het kader van het milieu en duurzaamheid wordt er in eerste instantie tenminste gekeken naar bestaande bouw. Bovendien is het wel lekker om al die ambtenaren op één locatie te huisvesten. Lekker overzichtelijk en goed te controleren of ze niet te laat ze binnenkomen of te vroeg weer huiswaarts keren.

Bovendien is het idee wel charmant om in alle vier de dorpskernen servicebalies in te richten waar paspoorten, rijbewijzen, e.d. kunnen worden afgehaald. Iedereen met een vervoersprobleem blij en de gemeente lekker dicht bij de burger. Wat wil je nog meer?

De grote vraag is natuurlijk waar de burgemeester zich na de samensmelting gaat huisvesten. Daar is nog niets over gezegd, maar laat ik daar nu net een ideetje voor hebben. Als je straks als burgemeester je nu echt wilt verdiepen in de problematieken van de burgers, dan moet je gaan rouleren. Een beetje als een nomade, zonder vast woon- of verblijfplaats, door de gemeente begeven dus.

Niet in dure appartementen of iets dergelijks, maar gewoon bij mensen thuis of zo. Ik zou dan overigens wel Noordwijkerhout als laatste kiezen, want dan is de kans het grootst dat je hier nooit meer weg wilt, nadat je de rest hebt gezien.

Hoe ist? Ja bèst. Wij hebben de logeerkamer vast ingericht.

RUUD