Datum: 04-04-2020 - 11:29

Hoe ist? Ja bèst! 'Goede Voornemens'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Goede voornemens.

Zoals iedere eerste dag in januari zat ik ook dit keer weer vol goede voornemens. Gezonder eten, stoppen met roken, minder drinken, vroeger naar bed, aardiger zijn tegen m’n schoonmoeder, het gras vaker maaien, de plinten eindelijk verven, meer bewegen en vooral beter naar m’n vrouw luisteren.

Dit jaar heb ik er echter iets gewichters aan toegevoegd. Ik ga me namelijk intellectueel verder ontwikkelen. De eerste stap heb ik al gezet door mezelf in te schrijven voor de cursus “Communiceren Met Bomen” gegeven door Drs. van der Linden. Niet meteen de makkelijkste opleiding, maar je moet de lat wel hoog leggen om uiteindelijk je eigen grenzen te leren kennen.

Ik wil me vooral gaan specialiseren in het communiceren met Krimlindes. Het lijkt me namelijk ontzettend interessant om van die dertien jonge boompjes, die op het punt staan te worden verhuisd naar ons dorpje, te vernemen wat ze nu vinden van die eerste kennismaking met onze wethouder en zijn metgezellen.

Die toekomstige versierselen van ons Dorpsplein moeten toch raar hebben opgekeken toen ze bezoek kregen van zo’n belangrijke delegatie uit hun toekomstige woonplaats. Wat zou hen verteld zijn? Zouden ze zijn voorbereid dat het heel moeilijk wordt om hun statige voorgangers op te volgen? Dat ze rekening moeten houden dat ze ieder willekeurig moment geweldadig gesnoeid kunnen worden? Of dat ze gewoon moeten gaan wennen aan het feit dat het slaperige Baarn geenszins te vergelijken valt met het nachtleven in Noordwijk(erhout).

Ik weet het nog niet, maar straks kunnen ze het me vast vertellen. Zullen ze zich afvragen waarom ze nu precies met dertien moeten verkassen en niet met twaalf of veertien? Dertien is nu niet bepaald een geluksgetal. Flatgebouwen hebben geen 13e verdieping en in vliegtuigen wordt rij 13 steevast vermeden door het rij 14 te noemen. Bovendien blijven veel mensen binnen op vrijdag de 13e. Het zal toch niet zo zijn dat het planten van de 13 nieuwelingen bij voorbaat gedoemd is te mislukken?

Ik kan niet wachten tot m’n opleiding begint, want ik heb de Lindes ook heel veel te vertellen. Wanneer m’n eerste cursusdag is? Geloof het of niet...... vrijdag 13 april 2018

Hoe ist? Ja bèst. Ik ben vast begonnen met het doornemen van het lesmateriaal.

RUUD