Datum: 30-05-2020 - 08:06

Hoe ist? Ja bèst! 'Naar de film'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Naar de film'.

Ik heb het drie keer nagelezen, maar het staat er toch echt. Ons gemeentebestuur stapt in de film business. De weg naar de glitter en glamour van Hollywood ligt helemaal voor ons open, want de camera’s kunnen ieder ogenblik en overal in ons dorp opduiken.

Helden van het witte doek kunnen we worden, wanneer we worden geïnterviewd om onze mening te geven over de kwaliteit van het leven in ons dorpje. De Koninklijke première voor deze eerste film is gepland op 8 januari 2018 en zal onder grote belangstelling vertoond worden in het gemeentehuis.

Nu heb ik altijd al gedroomd van een filmcarrière en een daarbij behorend villa met zwembad, dus ik ga niet zitten wachten totdat die camera mij vindt. Nee, ik ga actief op zoek om de hoofdrol af te dwingen en de ster van deze productie te worden.

Er zijn namelijk best wat soaps en sappige verhalen te vertellen waar het internationale publiek van zal smullen. Wat dacht je van het spook van de BAVO of de teloorgang van het Pesthuis? Ongetwijfeld zullen onderwerpen als de gemeentelijke kaplust, leegstand van winkelpanden, herinrichting van het centrum en de mislukte verruiming van de winkelopeningstijden op zondag het leuk doen, maar de klapper gaat natuurlijk de integratie met Noordwijk worden. 

Ik heb daarom ook al een titel bedacht voor deze film: “Goodheart”. Het verhaal van de dappere Noordwijkerhouters die tegen de Noordwijkers vechten met als inzet hun onafhankelijkheid.

De verwachtingen van deze film mogen best hoog zijn, want uiteindelijk kost zo’n grap een paar centen en die moeten nog wel terugverdiend worden. Gelukkig schijnt het dat een aantal nationale tv-zenders interesse hebben getoond voor de filmrechten, maar ook internationaal schijnt er al veel belangstelling voor te zijn. Budgettair zal het dus vast wel goed komen en misschien wordt er zelfs nog wat aan verdiend wat dan weer ten goede kan komen van de gemeentekas.....

Ik ga vast wat teksten en scenes oefenen, want een langverwachte wens om internationaal door te breken, moet wel goed worden voorbereid.

Hoe ist? Ja bèst, ik ga vast naar de schmink!

RUUD