Hoe ist? Ja bèst! 'Gniffel'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Gniffel'.

Ik moest afgelopen week toch wel even gniffelen toen ik las dat ons college hun huiswerk mag gaan overdoen. Het voorstel om de winkelopeningstijden op zondag te verruimen was toch te ruim gemeten. Lief college had nu mijn column van 15 oktober maar ter harte genomen, dan was u dit vast bespaard gebleven.

Ik moet trouwens wel zeggen dat het ontwerp voor de vernieuwing van het Dorpsplein er smakelijk uit begint te zien. De impressies geven een mooi beeld, dus ik zou zeggen, maak het maar snel in orde en houd alles wat gemotoriseerd is uit het centrum.

Ik herhaal: houd alles wat gemotoriseerd is uit het centrum. Behalve auto’s, dus ook scooters, brommers en van die hoge snelheidsfietsen met door anabolen aangedreven hulpmotors. Parkeren op één van de parkeerplaatsen die dingen en vooral geen voetgangers van de sokken rijden. Toeleveranciers? Tot 10.00 uur laden en lossen en dan gewoon de boel op slot.

Zo dat lucht op, net zoals die knappe prestatie van ons VVSB om zich gewoon weer voor de achtste finale van de KNVB beker te plaatsen. Zou Wilfred van Leeuwen toch niet een heel klein beetje spijt hebben van zijn overstap? Ik gniffel er niet om, maar voorlopig staat zijn clubje met lege handen en gaan wij ons voorbereiden om straks Roda JC met gestrekte oren terug te sturen naar de Limburgse heuvels.

Bij ons thuis zijn die mentale voorbereidingen overigens al begonnen. Onze vakantie naar een Limburgs vakantiepark hebben we omgeboekt naar eentje in Drenthe, asperges zijn tot en met 21 december van het menu geschrapt en Limburgse vlaaien zijn helemaal verbannen. We zijn niet onsportief, maar je hoeft je tegenstander ook niet te verheerlijken.

Ik ben wel blij dat ons politiekorps weer op sterkte is gebracht met een nieuwe wijkagent. Stiekem moet ik wel een beetje gniffelen om wat hem straks allemaal te wachten staat. Het handhaven van het verbod op gemotoriseerd verkeer, het in bedwang houden van teleurgestelde Limburgse supporters, het BAVO-terrein ontdoen van criminele activiteiten en natuurlijk leren omgaan met ons, eigenwijze Noordwijkerhouters.

Hoe is het? Ja bèst, ik gniffel nog even door.

RUUD