Datum: 06-06-2020 - 03:59

Hoe ist? Ja bèst! 'Dwars'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Dwars'.

Wij kunnen best lekker dwars zijn en dat bevalt me wel. Dat dwarsgeparkeerde Smartje afgelopen week, was een mooi voorbeeld. Economisch omgesprongen met de beschikbare ruimte en het stond niemand in de weg. Weliswaar was het daar niet de bedoeling om zo te parkeren, maar ach, het kwam op dat moment gewoon goed uit.

Bovendien is het wegrijden, vanuit de positie met de neus naar de weg, ook nog eens een stuk veiliger. De kans dat je een aanstormende scooter torpedeert of een elektrische fiets met een Thalys complex, is meteen een stuk kleiner. Bij ons in de straat is dwars parkeren trouwens heel gewoon. De buurtapp begint meteen te stomen als iemand dat negeert.

Ik zie de humor er wel van in om soms een beetje dwars te zijn en ik ben heus niet de enige. Als ik op het Marktplein wil parkeren, rij ik steevast vanuit de Havendwarsstraat de parkeerplaats op. Ik vind dat een stuk logischer dan vanuit de Havenstraat. Het mag officieel niet, maar negen van de tien keer rijd ik achter iemand aan die dezelfde route heeft gekozen. Ik kwam er overigens laatst pas achter dat er richting de Havenstraat inderdaad een goed verscholen bord  “verboden in te rijden” staat.

Maar ja, zo staat er op maandag altijd een hek dwars op de straat voor het marktterrein met de vraag of fietssters en bromfietsers willen afstappen. Misschien een leuke mededeling voor toeristen, maar wij hebben er massaal lak aan. Het is niet handig, het is niet nodig met die drie kramen en het houdt ons onnodig op. 

We worden dwars van de fusie met Noordwijk en nog dwarser als het gaat om de herinrichting van het gebied rond de Witte Kerk. We zijn zelfs zo dwars dat het bier van onze nationale trots niet meer goed genoeg is en dat we daarom nu ons eigen bier hebben.Zaterdag gaan we ons weer culinair laten verwennen en dan ga ik m’n eerste Nachtbrakertje proberen. Het schijnt een lekker dwars biertje te zijn. Hoe is het? Ja bèst, ik ben dwars, dwarser, dwarst.

RUUD