Datum: 09-08-2022 - 00:03

Uitgeweid: 'Opruiming 1'.

Blik Op Noordwijkerhout heeft een vast item toegevoegd aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft Egbert van der Weide bereid gevonden om zijn wekelijkse column 'Uitgeweid' ook beschikbaar te stellen voor op BON. Iedere week zal op...

woensdagmorgen zijn nieuwe column hier op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier. Alle columns worden verzameld en zijn terug te lezen zijn via menu-item 'BlikOp' klik hier.

Column: Uitgeweid 26-07-2017 ' Opruiming 1 '.

Ik ben aan het opruimen. Nu we een huis gevonden hebben en ergens dit najaar zullen verhuizen, weten we wat we mee kunnen nemen. En dus ook: wat er allemaal weg moet. We zijn vaker verhuisd, en altijd was dat een verhuizing die ergens tussendoor gefrommeld werd. Ik werkte tot en met de laatste week, dan was er een afscheid, en direct daarna de verhuizing.

Snel alles aan kant en weer aan het werk, want de intrededienst stond alweer gepland. Dus werden dozen van de ene naar de andere zolder gesjouwd, en daar bleven ze dan staan tot de volgende verhuizing. Ooit heb ik een doos die al twee verhuizingen zo was meegegaan zonder hem te openen weggegooid. Tot op heden mis ik niks belangrijks.

Nu hebben we meer tijd – en iets minder ruimte in het vooruitzicht. Dus wordt er geruimd. Ik kan u bij lange na niet vertellen hoe bevrijdend dat werkt: ontspullen. We proberen overal een goede bestemming voor te vinden: beginnende collega’s mogen neuzen tussen de boeken, een nichtje dat gaat verhuizen krijgt wat huisraad.

Onze kinderen krijgen wat er nog van hen staan nu thuisbezorgd. Mogen ze er zelf op passen voortaan. Of weggooien… Voor sommige dingen is de kringloop/tweedehandsboekhandel/vuilnis/oud-papierbak/kledinginzameling verreweg de beste bestemming. Als u denkt dat hier nog een boek van u staat: wees gerust, die staan apart – maar ik wil ze wel kwijt…

Egbert van der Weide.