Hoe ist? Ja bèst! 'Avonturen'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op Blik Op Noordwijkerhout met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen onder het menu-item 'BlikOp' bij 'Columns Ruud'. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Avonturen'.
Afgelopen donderdag waren we 10 jaar getrouwd en hebben we samen de tijd genomen om terug te blikken op dit mooie avontuur. Niet dat het voorbij is, want wat ons betreft zitten we er nog middenin en mag het nog heel lang duren.

Je beseft je echter wel dat in die jaren veel is veranderd. Mensen die je zijn ontvallen, vriendschappen die zijn beëindigd, huisdieren die je hebt overleefd en werkkringen die zijn veranderd. Toch was het toen niet beter, maar zijn die dingen gewoon en geleidelijk anders geworden.

Het is een natuurlijk proces dat bij het leven hoort. Verdrietige momenten en gebeurtenissen vinden een plek en de dagelijkse vreugde over grote en kleine dingen brengen ons automatisch naar een nieuw fase in het levensavontuur.

Ik heb van de week ook even stilgestaan bij Tijn. Een jongetje nog, dat maar zo kort van het levensavontuur heeft kunnen genieten en nu op een wolk moet toekijken hoe wij massaal onze nagels met zijn lak versieren. Dan realiseer je je toch weer even hoe klein feitelijk onze burgerlijke beslommeringen zijn.

Ik weet dan ook zeker dat over 10 jaar niemand zich meer druk maakt over die gemeentelijke integratie. Het is maar een technische ingreep die niets verandert aan onze dorpscultuur. Jaren geleden werkte ik voor een groot bedrijf dat na een overname voor een culturele uitdaging stond. Op één van de vele integratiebijeenkomsten werd ons gevraagd iemand van het overgenomen bedrijf uit te kiezen en die te omhelzen.  

Dat was best wel een vrolijk plaatje; zo’n 500 stelletjes die aan elkaar stonden te snuffelen. Er waren er zelfs bij die niet van ophouden wisten. Ik stel voor dat we dat ook met onze Noordwijkse broeders en zusters gaan doen. Kies er één uit, snuffel er aan, omhels het en ga gewoon het avontuur aan. Het leven is te kort en te vrolijk om er lang over te blijven simmen.

Zo moet de Leeuw van VVSB er ook over gedacht hebben. De kans op een nieuw avontuur kwam niet alleen voorbij, maar stopte ook voor z’n deur. Groot gelijk dat hij die kans met twee handen heeft aangegrepen en wil snuffelen aan een nieuwe uitdaging.

Hoe is het? Ja bèst, ik zie iedere dag als een nieuw avontuur!

RUUD