Datum: 30-06-2022 - 06:54

Hoe ist? Ja bèst! 'MOAB'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! '..............'.

 

MOAB

Het is Pasen 2017 en de wereld staat in brand. In Afrika lijden zo’n 20 miljoen mensen aan ernstige ondervoeding en een serieuze hongersnood dreigt. In Syrië wordt de bevolking met gifgas bestookt en vervolgens afgeblust met kruisraketten.


Stockholm wordt opgeschrikt door een dwaas die met een truck door een drukke winkelstraat raast en spelersbussen worden door ontploffende bommen tot stilstand gebracht.


Trump schenkt z’n Mother Of All Bombs aan Afghanistan, maar die ontplofte al voordat hij de grond raakte. In Noord-Korea staan leiders vrolijk te trappelen om hun raketjes naar wie dan ook af te vuren en intussen neemt de  Amerikaanse Marine bezit van de Gele Zee om het allemaal van dichtbij mee te kunnen maken.


Dan valt het bij ons, behalve een rituele verbranding van terrastoelen,  verder wel mee toch? Toeristen schieten slechts plaatjes van onze kleurige velden, maar verder gelukkig niet op elkaar.


De vreedzame aanblik van al die verschillende mensen die in rust van onze mooie streek genieten, doen de brandhaarden in de wereld even vergeten, maar zeker niet verdwijnen.


Ik wens u allen een vrolijk en vreedzaam Pasen toe.


Oh ja, er was ook nog die toerist die mij in gebrekkig Engels aansprak dat Noordwijkerhout zo MOAB was. Ik keek hem vragend aan.

‘Noordwijkerhout is Mother Of All Bulbfields’, zei hij met een grote lach op z’n gezicht.

Hoe is het? Ja bèst, maar er zijn nog wel wat brandhaardjes die geblust kunnen worden.RUUD