Datum: 06-06-2020 - 16:56

Hoe ist? Ja bèst! 'Niets.....'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Niets'.
Het gebeurt niet zo vaak, maar m’n inspiratie laat me nu toch even de steek. Het is typisch zo’n saaie periode dat alles en iedereen in afwachting is van dingen die nog moeten komen.

Het duurt nog drie, saaie weken voordat de carnaval zal losbarsten. De kostuums hangen al maanden kant en klaar in de kast, feestlocaties zijn uitgezocht en de levers zijn op alle mogelijke manieren getraind voor een Olympische inname, maar voorlopig is er nog even niets.

De winter vertoont z’n laatste stuiptrekkingen, voordat de geliefde lente hem van z’n troon zal stoten. Het is voorlopig nog een poosje twijfelen tussen een dikke jas met handschoenen of iets luchtigs waardoor een zwoele voorjaarsbries je huid kan doen laten tintelen.

De velden die over een paar weken kleurrijk zullen schitteren, doen nu nog naargeestig aan. De opperbol telt de dagen af waarop hij het sein kan geven aan de andere bollen om onder het vergrijsde stro vandaan te komen. Voorlopig is het nog een poosje even niets.

Zelfs de lokale politiek houdt de adem in op het moment. Als de carnaval voorbij is, gaan de stembureaus open en daarna kan het politieke landschap er zo maar anders uitzien. Niet dat het meteen lokale invloed heeft, maar toch leidt het de bestuurders af totdat er nationaal duidelijkheid is. En in de tussentijd gebeurt er......

De afgelopen weken zijn de wedstrijden van ons VVSB afgelast. Geen sensationele overwinningen, geen feest op de tribunes, geen matchwinnaars alleen veel transfers. Maar zolang de velden niet bespeelbaar zijn, kunnen ze helemaal niets.

Geweldig vind ik het initiatief van de stichting Make-A-Wish. Ernstig zieke kinderen zien hun droom uitkomen en kunnen dan heel even onbezorgd kind zijn. De roze limousine was afgelopen week ook in ons dorp en dat betekent dat een klein mensje in onze nabijheid een wens heeft zien uitkomen. Misschien wel een laatste wens en is er daarna helemaal niets.

Vier carnaval, geniet van al het moois om ons heen, lach om de politiek, juich om het voetbalclubje, geniet van je naasten, want voordat je het weet is er niets.

En voor al diegenen die hoopten op een vette oogst van alle, inmiddels opgerolde hennepkwekerijen, die moet ik helaas teleurstellen. De joint die je wilde rollen, lijkt op helemaal niets.

Hoe is het? Ja bèst, er is niets dat mijn genieten in de weg staat.

RUUD