Datum: 28-09-2021 - 00:34

Hoe ist? Ja bèst! 'Ik ben mezelf niet'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Ik ben mezelf niet'.

Ik slaap slecht, ik heb al 10 keer gecontroleerd of m’n abonnement op  FOX Sports nog steeds werkt, over opstelling varianten gefantaseerd en eindeloos over voorspellingen gediscussieerd.

Gistermiddag vroeg m’n vrouw of ik gerookte paling voor de lunch wilde. Mijn onheilspellend blik deed haar terugdeinzen en zonder verder een woord uit te brengen, vertrok ze richting dorp. Ze weet dat het na de wedstrijd weer anders is.

Muziek uit Volendam kan ik op dit moment al helemaal niet verdragen. Jan Smit, BZN, Nick en Simon, Piet Veerman; ze zijn allemaal uit den boze. Alleen het Vaya Con Dios van de oude Cats is toegestaan.

 

Vandaag ben ik in alles paars en geel. Gaat Prins Wilfred, de Leeuw van VVSB, weer voor een stunt zorgen? Glipt Maikey als een gladde aal weer op onnavolgbare wijze door de Volendamese verdediging? Vliegt Ruben weer als een elegante Valk naar de verste hoek van z’n goal om daar met het grootste gemake de ballen uit te tikken?

De paars gele sjaal kriebelt om m’n nek en de pet zit ietwat strak om m’n schedel, maar ik weiger om ze af te doen. Het deert me niet, nog een paar uur en dan is het zo ver. De videoscheidsrechter zit klaar achter z’n beeldschermen, de lenzen van de aanwezige televisie camera’s zijn scherp gesteld, VVSB-supporters zullen zich luidruchtig laten horen en dan zal de bal eindelijk rollen.

Als de rook van het paars gele vuurwerk is opgetrokken, zal het voor de supporters uit het palingdorp duidelijk worden. Hier staat een tegenstander die zich niet makkelijk gewonnen zal geven. Hun mannen van het tweede Oranje zullen tot het uiterste moeten gaan voor een kansje op succes.

De kerels van Prins Wilfred zijn echter tot op het bot gemotiveerd om met een overwinning huiswaarts te keren. Met minder nemen ze geen genoegen.

Thuis zal het feestgeweld losbarsten en het zal tot in de kleine uurtjes onrustig blijven in de Parel van de Bollenstreek. Nog een paar uurtjes en dan is het zo ver.

Veel succes mannen!

Hoe is het? Ja bèst, heeft iedereen z’n voetbalschoenen bij zich?