Datum: 17-09-2021 - 09:32

Hoe ist? Ja bèst! 'Boeiend'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Boeiend'.
Ik vond het wel humor die geboeide jongen die door de politie werd gezocht. Ik dacht in eerste instantie dat hij misschien ontevreden en zonder te betalen uit één of andere kinky tent was geslopen, maar het verhaal bleek echter toch ietsje anders.

Hij was in de boeien geslagen door de politie, maar had toch kans gezien om er van tussen te gaan. Ik zie die beelden dan ook meteen op mijn netvlies geprojecteerd. Een puffende veldwachter met rood hoofd en pompende longen rennend achter een vluchtende jongeling die nota bene z’n handen op de rug heeft gebonden.

Lijkt me geen fijn verhaal om op het bureau te moeten vertellen. Boeien kwijt, arrestant kwijt, respect weg en promotie in de ijskast. Wordt vast nog een boeiende conference op de politionele kerstborrel dit jaar.

Boeiend vond ik ook het informele bezoek van de Minister President aan ons dorp. Los van politieke voorkeuren is het gewoon mooi dat het kan. Geen dranghekken, bovenmatige beveiliging of demonstraties. Gewoon tussen de mensen en geboeid luisteren naar wat er leeft. Dat kan nog gewoon in Nederland en dan besef je weer eens dat vrijheid een groot goed is.

Die hertjes in het Leeuwenhorstbos hebben trouwens wel iets te gretig gebruik gemaakt van hun vrijheid. Ze zijn zich afgelopen jaren vrolijk blijven vermenigvuldigen en zoeken nu naar uitbreiding van hun habitat. De deugnietjes hebben het voor zichzelf een beetje verknald en lopen nu het risico om als mals kerstboutje te worden geserveerd.

De nieuw geïnstalleerde jeugdgemeenteraad lijkt me trouwens een mooi orgaan om als coach op te treden voor het gemeentebestuur. Ik durf te wedden dat problematieken in een volledig ander perspectief worden geplaatst en dat simpele oplossingen ineens heel effectief kunnen blijken te zijn.

Politieagenten op dieet en veel rondjes in hoog tempo rond het Bavo-terrein laten lopen. Wordt de conditie beter van en de pakkans groter. Gemeenteambtenaren verplicht een week laten kamperen in de verloederde Bavo-gebouwen met als enig gezelschap de camera’s van John de Mol.

Mooie, boeiende reality TV in het vooruitzicht en vernielzucht en criminaliteit zullen vast in versneld tempo worden aangepakt. Ik zit bij voorbaat al geboeid voor de buis.

Hoe is het? Ja bèst, erg geboeid door al het boeiende!