Datum: 17-09-2021 - 08:54

Hoe ist? Ja bèst! 'Jetlag'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst! 'Jetlag'.
Ik ben nu al van slag. Dit weekend gaat de klok een uur terug en iedereen zwijmelt al bij de gedachte dat we dan een uur langer kunnen slapen.

Bij mij werkt dat zo niet. Ik ga komende dagen steevast een uur te laat naar bed om vervolgens de andere morgen een uur te vroeg wakker te worden. Kortom de komende week heb ik last van een stevige jetlag.

Mijn echtgenootje past zich veel makkelijker aan, met als gevolg dat ik ’s avonds een uur alleen zit en ’s morgens met een smekende hond. En dan ga ik piekeren, heel veel piekeren.

Het schijnt dat het rustiger is geworden op het BAVO-terrein. “De politie heeft standaard gereageerd op dit soort incidenten en de drugshandel heeft zich nu met systemen door de streek verspreid”. Lieve Burgemeester, leg me dat nog eens even uit.

Is het handelen in drugs nu door adequaat optreden teruggedrongen of heeft deze meerkoppige draak zich nu elders gevestigd? Hebben anderen op andere plaatsen nu last van inbraken, gebruikte naalden en suffe gebruikers? Is de overlast nu echt aangepakt of zijn we slechts statistiekbevredigend bezig?

Dan denk ik ook weer na over het aankomende Sinterklaas feest. Zwarte Piet wordt systematisch uit onze cultuur verdrongen door krampachtig de zwarte schmink te vervangen door levensmiddelen. Zo zijn er tegenwoordig Kaaspieten, Stroopwafelpieten, Kaaspieten, Vegapieten en nog vele andere soorten.

Gelukkig is het bij ons anders. Ik zie nog geen Tulp-, Hyacinth-, Narcis- of Gladioolpiet. Bij ons zijn ze nog gewoon zo zwart als de aarde en niemand die daar iets kwaads in ziet of iets achter zoekt. Misschien leuk voor de landelijke TV-zenders om na wedstrijden van VVSB ook hier opnames van te maken.

Dan zit ik weer te piekeren of onze helden tegen FC-Volendam wel een kans zullen maken. Wordt vast een leuke wedstrijd; de palingvissers tegen de bollenpellers. Met een beetje geluk glibbert onze Maikey nog wel een paar keer door de Volendamse fuik en kunnen we hier met de hits van Jan Smit op de achtergrond weer een feestje vieren.

Nog een paar dagen piekeren en dan is m’n jetlag vast wel weer verdwenen.

Hoe is het? Ja bèst, ik heb m’n klok vanavond alvast een uur teruggezet.