Datum: 28-09-2021 - 00:48

Hoe ist? Ja bèst! 'Licht'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst!  'Licht'.
Ik had toch het gevoel dat er genoeg licht in en op ons dorpje schijnt. Begin dit jaar stond ons VVSB landelijk in de schijnwerpers en werd ons centrum fel verlicht door de camera’s van nationale en internationale filmploegen.

Illegale hennepplanten werden langdurig belicht, fietsers zonder licht pardoes bekeurd, voor Lichtjesavond lopen we massaal uit en het vuurwerk aan het einde van de feestweek deed de hemel weer kleurrijk verlichten. Ook zullen we de indrukwekkende belichting van de Passie II uitvoering natuurlijk niet licht vergeten.

Inmiddels wordt het daglicht alweer minder, gaat de straatverlichting steeds vroeger aan en worden de armaturen voor de feestverlichting langzaamaan opgepoetst. De straten zullen straks weer een lichtend voorbeeld zijn van een dorp in feestelijke stemming.

Landelijke televisiezenders verlangen echter meer licht voor de rechtstreeks uit te zenden wedstrijden van onze lokale helden en dat moeten we vooral niet lichtzinnig opnemen. Een mooiere propaganda bestaat er natuurlijk niet. Topsport, live uit Noordwijkerhout.

Ik stel dus voor dat de Gemeente hiervoor geld beschikbaar gaat stellen. Uiteindelijk hebben we in ons dorp geen last van lampjes of hooligans die zich supporters noemen en die alleen met heel veel politie inzet een beetje in toom te houden zijn. Misschien dat de gemeentelijke begroting nog een beetje kan worden aangepast.

Een beetje steun voor onze kampioenen kan namelijk, naast alle saaie en zware begrotingsposten, best een nieuw licht werpen op hoe je flexibel inspeelt op het gevoel in het dorp. We zijn namelijk best trots op onze paars-gele harten. Ik zou zeggen: laat uw licht hier eens over schijnen anders voel ik me misschien een heel klein beetje opgelicht.

Ik vind al die verlichting best grappig, maar wat mij betreft gaat er niets boven zonlicht. Ik kan niet wachten tot die donkere maanden weer voorbij zijn en we ’s morgens vroeg worden gewekt door de eerste zonnestralen die speels door de gordijnen spelen.

Hoe is het? Ja bèst, maar een beetje licht in m’n hoofd.