Datum: 17-09-2021 - 09:48

Column Egbert van der Weide: 'Weer'.

Blik Op Noordwijkerhout heeft een vast item toegevoegd aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft dominee Egbert van der Weide bereid gevonden om zijn wekelijkse column ook beschikbaar te stellen voor op BON. Iedere week...

zal op woensdagmorgen zijn nieuwe column hier op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier. Alle columns worden verzameld en zijn terug te lezen zijn via "uitgelicht" aan de linkerkant van het scherm of klik hier.

Column 28-09-2016: Egbert van der Weide > 'Weer'.
Soms gebeurt dat. Dan zeg je iets in het wilde weg, niet echt goed doordacht zeg maar, en dan krijg je vroeg of laat je eigen woorden keihard terug.

Onlangs riep ik op een zondagmorgen bij het wekelijkse praatje met de kinderen, voor ze naar de nevendienst gaan, dat ze de Veluwe als vakantiebestemming maar beter konden mijden. Daar regende het altijd.

Die bewering was niet helemaal uit de lucht gegrepen: zij is gebaseerd op statistieken en eigen, proefondervindelijke ervaring. Terwijl ik dat zei, ontstond er enig gemurmureer onder het volk. Veluwers en Noordwijkerhoutse Veluwegangers protesteerden.

Ik ben in dergelijke situaties net als Poetin: geen acht op slaan, dan gaat het vanzelf wel over. Maar nu. Nu zit ik in een bevriend vakantiehuisje. Op de Veluwe. En u gelooft het niet, maar het is prachtig weer. Ik kan het zelf amper geloven, en mijn vrouw nog minder.

Maar het is echt waar: alle dagen zon... Voor één keer ben ik blij dat ik geen gelijk heb...

EH van der Weide