Datum: 28-09-2021 - 00:03

Hoe ist? Ja bèst! 'Verbazing'.

Dorpsgenoot 'Ruud' schrijft met regelmaat een column op BON met 'Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout'. De al eerder verschenen columns kunt u teruglezen aan de linkerkant van het scherm bij uitgelicht. Vandaag weer een nieuwe: Hoe ist? Ja bèst!....

Hoe ist? Ja bèst! Een blik met een knipoog op het dagelijkse leven in Noordwijkerhout!

Hoe ist? Ja bèst!  'Verbazing'.
Ik zie ze regelmatig bij ons door de straat fietsen. Jong en oud met één hand aan het stuur en in de andere een intelligente telefoon. De ogen strak op het kleurrijke scherm gericht, bezeten om virtuele figuurtjes te kunnen vangen.

Een heuse Pokémon massahysterie is uitgebroken en de badplaats Kijkduin is het Mekka van de Pokémonisten geworden. Als je niets vangt, dan ben je een loser. Dan zit je virtueel op een verliezersvlucht; anoniem en ver weg van de winnaars.

Ik vind het allemaal prima hoor. Ik bedoel, alles beter dan uit verveling een beetje inbreken of wat historische gebouwen in de fik steken. Ik hoop alleen dat er geen mafkezen zijn die met het warme weer hun hond in de auto laten om achter die digitale beestjes aan te gaan.

Nu schijnt het zo te zijn dat je die Pokémon beestjes kunt bestellen. Tegen een geringe vergoeding kan je die figuurtjes op een bepaalde tijd en plaats laten opduiken. Het lijkt me geweldig om bij die inbrekers, brandstichters en dierenbeulen een paar zeldzame Pokémonnetjes op te laten duiken.

Dat is toch humor. Een paar honderd gelukzoekers die ’s morgens vroeg voor die deuren staan, door de tuinen banjeren en vooral veel herrie maken. Reality TV er live bij en je hebt een soort publieke schandpaal gecreëerd. Kijken ze de volgende keer wel uit.

Misschien wordt de Pokémon-jacht ook wel onderdeel van onze Kermisweek. Dat kan nog een leuke chaos worden in combinatie met het wielrennen, de motor-cross en het tonknuppelen. Ik zie de ruzies al voor me als zo’n zeldzaam nep-beestje tussen een knuppel en een ton  wordt verpletterd of net achterop een motor plaatsneemt.

Het is trouwens geen gek idee voor de Gemeente en de Politie om van het BAVO-terrein een Pokémon-oord te maken. Heb je altijd lekker veel volk en houden vandalen zich wel gedeisd. Misschien dat een horecaondernemer er dan ook wel brood in ziet.

Als Pokémon speler moet je trouwens wel je ogen goed openhouden. Als je spontaan met je hoofd tegen een boom aan knalt, moet je Pokémon maar eens omdraaien.

Hoe is het? Ja bést verbaasd