Datum: 26-09-2022 - 23:37

Zomer-column Egbert van der Weide: 'Zalig nietsdoen'.

Blik Op Noordwijkerhout heeft een vast item toegevoegd aan de nieuwswebsite van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk. De redactie heeft dominee Egbert van der Weide bereid gevonden om zijn wekelijkse column ook beschikbaar te stellen voor op BON. Iedere week...

zal op woensdagmorgen zijn nieuwe column hier op BON te lezen zijn, wij wensen u veel leesplezier. Alle columns worden verzameld en zijn terug te lezen zijn via "uitgelicht" aan de linkerkant van het scherm of klik hier.

De Zomer-column:
De komende weken verschijnt het Noordwijkerhouts Weekblad niet iedere week ivm een zomerstop. BON gaat gewoon door en zo ook columnist Egbert van der Weide, hij schrijft een Zomer-column speciaal voor Blik Op Noordwijkerhout.

Zomer-Column 27-07-2016: Egbert van der Weide > 'Zalig nietsdoen'.

Dit stukje gaat nou werkelijk nergens over. Er is ergens een Bijbeltekst die daar wat van zegt. Iets over ‘tijd die je mag laten verloren gaan’. De calvinist in mij heeft blijkbaar nodig dat het nietsdoen gelegitimeerd wordt. Maar ik heb geen zin nu om die tekst op te zoeken.

Ik lig hier lui te wezen op een heuse deckchair. Die hoeft niet noodzakelijkerwijs op een scheepsdek te staan. De onze staat gewoon op het terras. Er ligt een dik groen kussen in dat lekker zacht is. Onder handbereik een kop thee en een stroopkoek.

De hond ligt een meter bij me vandaan. Hij heeft al eens begerig naar die koek gekeken, maar is blijkbaar te lui om dichterbij te komen. Hij moet het ook niet wagen. Ik heb denk ik nog net puf genoeg om die koek te redden. Maar verder doe ik niks.

Ik lees een boek, maar het beklijft niet. Dit hoofdstuk moet ik nog eens lezen als het regent, vrees ik. Geeft niks. Ik ben voldaan genoeg, want het werk dat ik vandaag gedaan heb vroeg dubbele concentratie en al mijn aandacht.

Het ging goed, dus nu mag ik ontspannen. De lucht is blauw, de zon schijnt, het is zo’n 25 graden. Ik hoef ook niks. Ik hoef geen Pokemons te vangen, ik hoef even niks te regelen, er wachten geen afspraken meer.

Hooguit moet vroeg of laat dit stukje nog ergens vandaan komen. Ik besluit dat vandaag maar eens uit m’n tenen moet komen. Het is dan ook een stukje van niks. Het gaat werkelijk nergens over. Heerlijk…

EH van der Weide