Datum: 02-10-2023 - 10:37

Ontdek bij Tulip Experience Amsterdam de magie van Nederlands grootste icoon: de tulp!

  

Tulip Experience Amsterdam is dé onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de Bollenstreek! Het familiebedrijf achter Tulip Experience Amsterdam teelt al drie generaties met veel passie tulpen en we laten je graag zélf de magie van de tulp ervaren.

Museum – laat je verwonderen!
In het museum nemen we je mee op de reis die de tulp heeft afgelegd over de gehele wereld. Vanaf de ontdekking in Kazachstan rond het jaar 1000 tot aan de huidige status als icoon van Nederland. Je komt hier alles te weten over de tulp en leert op interactieve wijze over de cyclus van het bollenkweken aan de hand van de allernieuwste machines en oude objecten (van vóór 1950). Het verhaal wordt hierbij levendig verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker.

Selfie/showtuin – stap in Tulip Heaven!
Na het museum vervolgt de Experience zich naar buiten en stap je in een prachtig kleurenpalet. Er zijn in de showtuin 1 miljoen tulpen geplant in 700 verschillende soorten tulpen. Alle tulpensoorten komen uit onze eigen kwekerij. In de showtuin staan tevens een aantal speciaal ingerichte fotopunten voor het schieten van het perfecte plaatje!

En verder…
Tulip Experience Amsterdam heeft daarnaast meerdere kunstexposities, een bioscoop, een coffee-corner met Nederlandse lekkernijen (mét uitzicht op onze showtuin), een streekmarkt waar we tulpen souvenirs & lokale producten verkopen en nog veel meer.

Heel graag tot snel!

Contactgegevens

Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
Mobiel: +316 513 68 784