Datum: 02-10-2023 - 10:09

Uitvaartzorg Bollenstreek verzorgt uitvaarten in de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijkerhout, Haarlemmermeer en daarbuiten. De organisatie vindt zijn oorsprong in de St. Barbara vereniging Lisse. 

St. Barbara vereniging Lisse

Uitvaartzorg Bollenstreek is de naam waaronder de St. Barbara Lisse sinds 2012 haar diensten aanbiedt. De St. Barbara Lisse is een van de oudste begrafenisverenigingen in Nederland en bestaat ruim 110 jaar. Een vereniging met rond 3000 leden, dus ook een van de grootste verenigingen in Lisse. Ontstaan uit solidariteit om familie, buren en plaatsgenoten bij te staan bij het verlies van een dierbare. Opgericht om voor iedereen een gepaste uitvaart te kunnen regelen voor een redelijke prijs.

Wij zijn een vereniging die veel aandacht besteedt aan het verzorgen van de uitvaart voor een ieder: voor leden en niet-leden, ongeacht religie en achtergrond. Wij werken daarbij zonder winstoogmerk.

U kunt de uitvaart regelen zoals ú dat wilt. Wij zijn er om u daarbij te ondersteunen, en ook nemen wij de zorg over voor veel praktische zaken rondom de uitvaart. U kunt de regie tot het laatst zelf in de hand houden of het volledig aan ons uit handen geven. Uw wensen staan altijd centraal. 

paarse bloemUitvaartzorg Bollenstreek

Uitvaartzorg Bollenstreek staat voor een persoonlijke en betrokken begeleiding bij elke uitvaart. Hierbij staat uw wens en de wens(en) van de overledene centraal.

Uitvaartzorg Bollenstreek verzorgt uitvaarten in de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijkerhout, Haarlemmermeer en daarbuiten. De organisatie vindt zijn oorsprong in de St. Barbara vereniging Lisse. Met toegewijde vakmensen dragen wij zorg voor alle aspecten van de uitvaart, tot in de kleinste details. Waar het om draait is inzet en ervaring; om zorg en betrokkenheid; om vakmanschap en bovenal, de kunst om u zowel adequaat als met gevoel bij te kunnen staan. Wij denken graag met u mee.

Kwaliteit, betrokkenheid en vertrouwen staan bij ons hoog in het vaandel. U moet in het volste vertrouwen de uitvaart aan ons over kunnen laten. Wij zijn groot genoeg om u een perfecte uitvoering te garanderen, maar klein genoeg om de persoonlijke betrokkenheid, zorg en aandacht te bieden die u bij een uitvaart verwacht.

Uitvaartverzorging

Uitvaartzorg Bollenstreek staat voor een persoonlijke en betrokken begeleiding bij elke uitvaart. Hierbij staat uw wens en de wens(en) van de overledene centraal. 

binnenkant gebouw 1

Uitvaartcentrum

Vanuit ons uitvaartcentrum in Lisse kunnen wij een afscheid van a tot z verzorgen. Uiteraard zijn onze diensten niet specifiek verbonden aan onze eigen locatie. 

Uitvaartcentrum Bollenstreek

In december 2013 zijn de deuren geopend van het gerestaureerde monumentale pand aan de Oranjelaan 76 in Lisse. Dit pand is in 1955 ontworpen door het Lisserse architectenbureau Paardenkoper/Barnhoorn, voor velen bekend als de RK Dominicus Savio Mulo/Mavo. Na een verbouwing van een half jaar is er een prachtig uitvaartcentrum ontstaan met een aula, waarin mooie diensten kunnen worden verzorgd. Deze aula biedt plaats aan ca. 80 personen om te zitten en een totaal gezelschap van maximaal 120 personen.

Ook zijn hier 4 familiekamers, waar uw dierbare in de tijd tot aan de uitvaart, kan verblijven. De familiekamers kunnen via een aparte ingang, met een eigen sleutel, worden bereikt. We hebben geprobeerd om in de familiekamer een huiselijke sfeer te scheppen. In het aparte bijgebouw is een aparte verzorgingsruimte, waar de overledenen worden verzorgd. 

binnenkant gebouw

Uw keuzes

Waar gaat uw voorkeur naar uit? Naar een mooie plekje op de begraafplaats bij Landgoed Keukenhof? Denkt u aan een statige stoet met meerdere zwarte rouwauto's of voelt u meer voor een laatste rit op een Harley met zijspan? Komt er een gezongen requiemmis in de kerk of heeft u meer gevoel voor crematorium Westerveld waarbij de (klein)kinderen in de dienst een belangrijke rol spelen? Is er koffie en cake na de dienst of sluiten wij het samenzijn af met een hapje en een drankje in uw favoriete horecagelegenheid?

Een uitvaart is een gebeurtenis waarbij veel keuzes kunnen en moeten worden gemaakt. Bij deze keuzes is uw gevoel de beslissende en doorslaggevende factor. Het is fijn als iemand u kan helpen bij het maken van die keuzes en u adviseert over de voor- en nadelen van deze keuzes. Of het nu gaat om een intiem afscheid in besloten kring of om een groots evenement: het gaat erom dat uw wensen worden gerespecteerd.

Het is onze ervaring dat een persoonlijk gesprek de beste manier is om mensen te adviseren bij deze keuzes. In een gesprek kunnen wij u snel voorzien van de informatie die u nodig heeft voor de juiste keuzes. Neem dus contact met ons op voor informatie of een vrijblijvend gesprek.

Opbaren

Waar iemand verblijft na het overlijden is een belangrijke en vaak ook een lastige keuze. De bekende mogelijkheden zijn thuis of in het uitvaartcentrum. Er zijn in de regio echter ook mogelijkheden bij kerken en enkele crematoria. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Thuis opbaren geeft vaak een vertrouwd gevoel en de belangstellenden kunnen in een eigen omgeving ontvangen worden. Opbaren in ons uitvaartcentrum neemt u de zorg uit handen van ontvangst van bezoek en bloemen en kan zo rust creëren in een vaak al hectische periode. In Uitvaartcentrum Bollenstreek is het mogelijk om een familiekamer te gebruiken waarvan de nabestaanden een sleutel krijgen. Hierdoor is bezoek door de naaste familie altijd mogelijk zonder afspraak. 

pand buitenkantUitvaartlocaties

Wij verzorgen begrafenissen en crematies op diverse locaties. Ook als de uitvaart buiten de regio gaat plaatsvinden is dat geen probleem. Rhijnhof in Leiden, Velsen in Driehuis-Westerveld of een begraafplaats in het Drentse Eelde. Wij zorgen ervoor dat alles geregeld is. Dichter bij huis zijn wij bekend met de meeste locaties waar een dienst gehouden kan worden. Dit hoeft niet altijd een kerk of een crematorium te zijn. U kunt ook kiezen voor locaties zoals het Koetshuis bij Keukenhof, het uitvaartcentrum, een verenigingsgebouw, restaurant of een plek in het bos.

Rouwvervoer

Wij hebben de beschikking over eigen rouwvervoer. Op de dag van de uitvaart regelen wij het vervoer dat u wilt. Niet alleen een zwarte Amerikaanse rouwauto is mogelijk, misschien voelt u meer voor een witte koets, een BMW motor met aanhanger, een Harley met zijspan, de uitvaartbus, een uitvaart-Scania, de loopkoets of een rouwauto van een ander merk of in een andere kleur. Ook hierin informeren wij u graag over de mogelijkheden. 

Onze uitvaartverzorgers: Dave van der Lans, Marjan Balkenende-Goudkade, Désirée Niese, Martin Achterberg

Contactgegevens

Uitvaartzorg Bollenstreek
Oranjelaan 76
2161 KH Lisse
Tel: 0252-411366