Datum: 31-05-2023 - 23:43
Alzheimer Café Noordwijkerhout en Teylingen in Munnekeweij.
12
Jun

Alzheimer Café Teylingen/Noordwijkerhout 25 jaar.

Op 15 september 1997, een maandagavond, houdt Bère Miesen het eerste Alzheimer Café in een collegezaal van de faculteit psychologie. Het doel is vanaf het begin om voorlichting te geven over de gevolgen van dementie, de communicatie tussen patiënt en omgeving te bevorderen en isolement te voorkomen. De drempel moet zo laag mogelijk zijn, dus aanmelden hoeft niet. Structuur is wel belangrijk, daarom begint stipt om half 8 een interview...

over het thema van de avond, gevolgd door een pauze en gelegenheid om vragen te stellen. Nu, 25 jaar later, verloopt elk Alzheimer Café nog op dezelfde wijze. In de loop van de jaren is het café gehouden in Mariënhaven in Warmond, 't Onderdak in Sassenheim, het Ontmoetingscentrum in Voorhout en nu afwisselend in Sassembourg in Sassenheim en Munnekeweij in Noordwijkerhout.

Bère Miesen heeft het café de eerste jaren geleid. Na hem volgden verschillende andere gespreksleiders en op dit moment zijn het Wil van der Kwaak en Yvonne Martens die afwisselend de avond in goede banen leiden.

Om stil te staan bij 25 jaar Alzheimer Café Teylingen Noordwijkerhout biedt de afdeling Zuid-Holland Noord van Alzheimer Nederland, met steun van de gemeenten Teylingen en Noordwijk, de donateurs van het Café en aannemersbedrijf Den Dubbelden een avond toneel aan met de voorstelling “De Klosdochter”, gespeeld door Ervarea.

“Komt je zus nog? Je zus daar zou je een voorbeeld aan moeten nemen! En dat terwijl jij elke dag komt.” Vaak krijgt degene die het meest nabij staat niet de waardering die voor hem of haar zo broodnodig is. Via herkenbare situaties neemt Ervarea de aanwezigen mee in het mantelzorgproces. En ontdekken we dat klosdochter eigenlijk een eretitel is.

De voorstelling is op maandag 12 juni en begint om 19:30. Iedereen is welkom vanaf 19:00 voor een kopje koffie of thee. De avond duurt tot 21:30. Locatie 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40A in Sassenheim. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is niet verplicht, maar vol is vol.